Mit liv

Mine veninder bagtaler mig

Af Stine Kærsgaard 16. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Noget af det mest forfærdelige, man kan komme ud for, er at blive bagtalt eller mobbet – især når det er af ens egne veninder. Læs her, hvorfor nogle bagtaler, og hvad du selv kan gøre for at stoppe, at I sladrer om hinanden i din venindegruppe.

Har du oplevet, at dine veninder bagtaler dig? Og kommer du selv til at bagtale af og til? - det sker nogle gange, når man er i en stor venindegruppe. Det er dog ALDRIG okay at bagtale eller mobbe, og det kan sætte dybe ar i sjælen hos dem, som det går ud over. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan I kan komme bagtaleriet til livs i din venindegruppe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Store venindegrupper

Det er super fedt at have mange veninder og at være i en venindegruppe. Hvis én veninde ikke har tid, er der nemlig altid en anden, som man kan hænge ud med. Men det kan også være svært at være i en venindegruppe, fordi der er mange, man skal tage hensyn til og oftest er nogle bedre veninder end andre.

Når nogen bagtaler

Mange piger har det med at bagtale hinanden - også dem, der er veninder. Der er ikke sjovt at blive bagtalt, og derfor er det en god idé, at du blander dig udenom, hvis dine veninder begynder at bagtale en af jeres andre veninder. Ofte er det sådan, at dem, der bagtaler, i virkeligheden har dårligt selvværd og føler, at de kan sætte sig selv i en bedre position ved at tale dårligt om andre. Ved at "træde" på andre fjerner de fokus fra de svagheder, som de ikke selv ønsker, andre skal opdage ved dem - måske er de selv usikre på, om de er sjove eller seje nok.

Læs også: Mobning på nettet og mobilen

Tag en snak med dine veninder

Hvis du bliver bagtalt, så konfronter dem, der gør det, og spørg dem direkte, hvorfor de bagtaler dig. Fortæl dem også, det gør jeg ked af det. Måske er der i virkeligheden ingen grund til, de gør det, eller også kan I måske få løst en konflikt bare ved, at du siger det til dem.

Det er altså en god idé selv at sige fra. Husk på, at det er dem, der bagtaler, der har et problem. Hvis bagtaleriet bliver ved, så tag en snak med din lærer eller dine forældre om det. Din klasselærer kan hjælpe med at løse konflikterne eller hjælpe jer til, hvordan I kan snakke om det i jeres venindegruppe. Det er også en god ide at inddrage dine forældre, da det kan være rart at snakke med nogle, som ikke selv står "midt i problemerne".

HUSK: Det er ALDRIG okay at bagtale eller mobbe!

Rigtige veninder accepterer hinanden, som de er. Hvis dine veninder bliver ved med at bagtale dig, selvom du har konfronteret dem med, at det gør dig ked af det, så er det en god ide at prøve at finde nogle nye veninder, som behandler dig ordentligt. Du kan evt. starte på nogle nye fritidsaktiviteter og derigennem møde piger som, du synes, er søde, og som har de samme interesser som dig.

Læs også: Stop med at bagtale!

Stopmedatbagtaledineveninder!

Husk på, at det ikke er din skyld, at andre taler dårligt om dig – ofte er det fordi, de selv er usikre.
Prøv at være ligeglad, og lad som om, du ikke hører det eller lægger mærke til det, når du hører dine veninder bagtale.
Vær ikke bange for at konfrontere dine veninder, hvis du føler, de snakker bag om din ryg eller bagtaler andre.
Gør det, du er god til, og stå ved den, du er.
Snak om problemerne. Det er vigtigt, at du ikke går med det hele inde i dig selv, men fortæller en god veninde uden for venindegruppen, dine forældre eller en lærer om det, der foregår.

MestLæste