Mit liv

Hvorfor mobber man?

Af Luise Gregersen 13. februar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvorfor mobber man egentlig? Læs med her, og find ud af, hvorfor nogle folk mobber andre.

Hvorfor mobber man? Det spørgsmål har du sikkert stillet dig selv mange gange, især hvis du selv har prøvet at blive mobbet, eller hvis du selv har været med til at mobbe en anden.

Læs også: Stop mobning

Men hvorfor mobber man egentlig? Det er meget forskelligt fra person til person, hvor man mobber, og derfor er der mange forskellige svar på spørgsmålet: "Hvorfor mobber man?".

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs med her, og få svaret på, hvor nogle mennesker mobber.

Hvorfor mobber man, fordi man er usikker på sig selv?

Rigtig mange mobber, fordi de i virkeligheden har det dårligt med dem selv. Men hvorfor mobber man, fordi man har lavt selvværd?

Mobbere med lavt selvværd nedgør andre for at få det bedre med dem selv. Når man har det dårligt på grund af lavt selvværd, kan det give én en følelse af at være mindre en fiasko, hvis de ser andre, der også har det skidt med dem selv. Derfor kan folk, der er meget usikre på dem selv, finde på at mobbe andre og gøre dem kede af det, for selv at få det bedre.

Læs også: Mobning: Får du meget hate?

Hvorfor mobber man, når man er misundelig på andre?

Mange mobbere er i virkeligheden misundelige på deres ofre. Især piger er slemme til at mobbe, fordi de er misundelige på andre. Men hvorfor mobber man, når man er misundelig?

Når mobberen føler, at han eller hun ikke er god nok, bliver de misundelige og vrede, når de ser andre klare sig rigtig godt, for eksempel fordi de får gode karakterer, eller fordi de ser godt ud. Derfor mobber den, der er misundelig, for at gøre ham eller hende de er misundelige på, upopulær og ked af det.

Læs også: Mobning i skolen: Sådan tackler du det

Hvorfor mobber man for at blive en del af en gruppe?

Det er faktisk ret sjældent, at en enkelt person mobber en anden. Mobberen har som regel nogen bag sig, der enten ser på eller selv deltager i mobningen. Men hvorfor mobber man egentlig i grupper?

Når flere personer rotter sig sammen om at mobbe eller holde en anden person udenfor, føler de sig som en del af et fællesskab, og det får dem til at føle sig seje og populære. Det hænger igen sammen med mobbernes selvværd, som de forsøger at bygge op ved at ødelægge andres. De er som regel også meget styrede af frygt for selv at blive den, der bliver holdt udenfor.

Læs også: Er du tilskuer til mobning

Hvorfor mobber man på nettet?

Der er langt flere, der mobber på nettet, end der er, der mobber i den virkelige verden. Men hvorfor mobber man på nettet?

Når en normal person siger eller gør noget, der gør et andet menneske ked af det, vil de som regel få ondt af personen og derfor få det dårligt med dem selv, og det de har gjort. Men når man mobber over nettet, ser man ikke den anden blive ked af det, og derfor ser mobberen ingen grund til at stoppe. Derfor er mobning på nettet i dag desværre vildt udbredt!

Læs mere om

MestLæste