Går du meget op i træning og sundhed? Så har du det nok ligesom størstedelen af de andre unge her i landet.

En ny, stor undersøgelse, som er lavet af Verdenssundhedsorganisationen WHO og Statens institut for Folkesundhed, viser nemlig, at danske teenagere er europamestre, når det kommer til at træne, spise sundt og prøve at tabe sig – på trods af at de samtidig er dem i hele Europa, som har den laveste BMI og er slankest. Det skriver Metroxpress.

Læs også: Sms'er kan skade dine karakterer 

Danske piger og drenge er altså mere på slankekur end i noget andet europæisk land og ret trist, viser undersøgelsen også, at de fleste unge herhjemme også er nogle af dem, som føler sig mest tykke.

Selv om det selvfølgelig er positivt, at unge går op i at holde sig sunde, så kan der ifølge psykolog og forsker Mia Lichtenstein også være en bagside ved det:

- Nogle unge risikerer at isolere sig fra familie og venner, fordi sundhed og træning bliver vigtigere end de sociale relationer, siger hun til Metroxpress.

Læs også: Man kan blive syg af at stalke 

Hun mener også, at mange unge blandt andet får de lidt ekstreme motionsvaner fra deres forældre, da flere af de unges mødre og fædre selv går rigtig meget op i sundhed og træning.

Oplever du også, at sund mad, træning og måske endda slankekure fylder meget hos dig og dine venner?

Her er ti rigtig gode aftenvaner:

10 gode aftenvaner