Helbred & balance

Man kan blive syg af at stalke

Af Susie Pedersen 20. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi ved godt, at du elsker at stalke lidt på de sociale medier (i smug). Men det er ikke altid godt for dig. Se forklaringen her!

Vi har alle været der, ikke? Man skulle egentlig bare lige hurtigt svare på en privatbesked, og så falder man over en profil, man ikke lige har set før. Det resulterer måske i flere timer bag skærmen, hvor du kigger personens venners venner igennem og så videre. Vi kender det alt for godt!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan ændrer sociale medier din hjerne

Men nu viser undersøgelser, at den famøse stalking på sociale medier kan lede til depression, isolation, stress og dårligt selvværd. Yikes!

Undersøgelsen er lavet af American Academy of Pediatrics, og den afslører, at man får det dårligt med sig selv, når man kigger andres profiler igennem. På Facebook iscenesætter man en perfekt tilværelse, og det giver dig instinktivt en følelse af, at du ikke selv har et perfekt liv eller ikke er god nok.

Tag testen: Er du afhængig af sociale medier?

Derudover viser studier fra et universitet i Edinburgh, at man øger sit stressniveau, hvis man har for mange venner på Facebook. Det sker fordi, man føler, at man skal holde en vis standard på sin profil, da rigtig mange mennesker har adgang til den. (Og de kan jo ende på din profil, når de stalker).

Så selv om det er hyggeligt at sidde og scrolle dine venners venners profiler igennem, så skal man huske på, at profilen ikke er et ægte billede af personen. Der er ingen, der er perfekte - heller ikke selv om det ligner det på de sociale medier.

Detbetyderemoji-ikonerivirkeligheden

De fleste bruger den her emoji til at vise, at de er ligeglade, men faktisk skal pigen forestille en kundeservicemedarbejder! En anden teori er, at pigen hænger sammen med den emoji, som får klippet hår, og at hun her viser sin nye frisure frem.
Helt ærligt, det her må da være en mand, der laver nogle seriøst hårde armbøjninger? Nå ikke? Officielt er det faktisk en mand, der bukker som tegn på respekt.
Den her emoji skal faktisk forestille én, der savler i søvne.
Vi ved ikke, hvad vi troede, den her emoji forestillede, men det var i hvert fald ikke et navneskilt!
Vi synes nu ikke, at den her emoji ser særligt lettet ud, men den betyder altså skuffet og lettet på én og samme tid. Hmm…
Det ligner mest en halv aubergine eller en bongotromme, men faktisk er det en sød kartoffel! Hvorfor der er behøv for en sød kartoffel-emoji, forstår vi ikke helt. Især når der ikke findes en burrito-emoji!
Der har været vild debat om, hvad den her emoji betyder. Nogen mener, at den skal forestille hænder i bøn, mens andre er overbevist om, at det er en highfive. Den forestiller faktisk hænder, der beder, men den har intet at gøre med religion. Hænderne betyder nemlig undskyld!
Vi troede seriøst, at den her emoji forestillede marcipankonfekt, men det er åbenbart en japansk fiskekage. Ser man det!
Hænder i en cirkel over hovedet betyder åbenbart okay…
… Mens hænder der er krydsede betyder, at noget ikke er okay. Så fik vi det på plads!
Den her emoji ser mere vred end triumferende ud, men det er åbenbart ikke tilfældet!

MestLæste