Musik

Apple laver ny musiktjeneste!

Af Susie Pedersen 9. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Nu er det blevet Apples tur til at lave et modspil til Spotify. Se mere om den kommende streamingtjeneste her.

Der har længe været rygter om, at Apple ville udgive deres egen streamningtjeneste og dermed give Spotify kamp til stregen. Nu er det bekræftet, og Børsen skriver, at tjenesten er klar til lancering den 30. juni i 100 lande.

Læs også: Hvilken streamningtjeneste skal du vælge?

Apple Music vil minde meget om det, vi kender fra Spotify. Der kommer nemlig en gratis udgave med frit tilgængelige playlister og adgang til specifikke radiostationer. Derudover kommer der en version, som man betaler for med endnu flere muligheder – blandt andet en platform, der tillader kunstnerne og os lyttere at komme tættere på hinanden. Sejt!

Læs også: Populær streamingtjeneste kan give dig bøder

Der findes allerede rigtig mange streamingtjenester, og senest prøvede Jay Z at få succes med sit bud, Tidal. Det bliver spændende at se, om Apple kan lave en løsning, som passer til vores behov! 

I galleriet herunder kan du se, hvad der er lovligt og ulovligt, når du streamer tv-serier og film på nettet.

Streaming:Hvaderulovligt?

Har du fundet et sted, hvor du kan se din yndlingsserie gratis? Så er det højst sandsynligt ulovligt. Selskaberne bag serierne sælger nemlig rettighederne til forskellige streamingtjenester som Netflix, HBO eller Viaplay, og vises de steder, hvor der ikke er betalt for rettighederne, er det ikke lovligt. Det kan du faktisk få en bøde for.

En god huskeregel på nettet er at undgå at downloade serier og film. Der findes uendeligt mange steder, hvor det er muligt, men ingen af dem er lovlige, og derfor er det faktisk tyvekoster, man har liggende på sin computer bagefter.

Du har sikkert hørt om streamingtjenesten Popcorn Time, hvor alverdens serier og film er samlet, men ligesom andre gratis streamingtjenester er den ulovlig.

Har du brugt en ulovlig streamingtjeneste eller downloadet en serie, skal du ikke gå i panik endnu. Det er imod reglerne, og der er en risiko for at få en bøde, men så længe du ikke fortsætter, sker der ikke noget slemt ved det.

Hvis du synes, det er alt for dyrt at købe adgang til en streamingtjeneste, hvor du kan se din yndlingsserie, kan du eventuelt dele en bruger med din søster eller spørge dine forældre, om I ikke skal have en bruger til familien. Det er nemlig slet ikke ulovligt at have én bruger til samme husstand. 

MegetMere