Samfund

Populær streamingtjeneste kan give dig bøder

Af Susie Pedersen 26. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bruger du streamingtjenester til at se film og tv-serier? Så skal du måske lige tjekke det her.

Flere og flere bruger den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time, som har gjort det nemmere end nogensinde at snyde sig uden om betaling. Det er nemlig virkelig nemt at streame sine yndlingsfilm, og der er endda danske undertekster på underholdningen, men nu insisterer filmbranchen - i samråd med jurister - på, at de i fremtiden vil uddele bøder til alle, der bruger den ulovlige streamingtjeneste.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: De mest sete serier på Netflix sidste år

- Popcorn Time tager download skridtet videre, de forstår at lave det enkelt, så alle kan bruge det. Men det er ulovligt og underminerer hele filmbranchen. Det er sådan set nøjagtigt det samme som, hvis du gik ind i Bilka og tog varer ned af hylden uden at betale for dem. Men hverken politiet eller politikerne gør noget ved det. Det er som om, de lever i en anden tid, forklarer Ronnie Fridthjof, der er gået forrest i kampen mod de ulovlige streamingtjenester, til BT.

Læs også: Sådan kommer du på amerikansk Netflix

Juristen for filmselskabet Zentropa, Anders Kjærhauge, er enig i, at det skal stoppes, og han fortæller, at bøder til alle brugere bliver løsningen fremadrettet:

- Vi skal ikke komme efter 16-årige drenge med store sagsanlæg, men brugerne af de ulovlige tjenester skal have et pænt rap over fingrene på et beløb, der i første omgang ligger mellem 1000-2000 kroner.

De mange ulovlige streamingtjenester ødelægger filmbranchen, og derfor synes vi, at alle skal bakke op om det her store problem. Tænk nu, hvis der lige pludselig ikke er råd til nye film og tv-serier?

Hererdebedsteserierstreamingtjenesterne

MestLæste