Film & serier

5 spritnye facts om ”Harry Potter”!

Af Marie Søndergaard 24. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi vil gerne takke forfatteren J.K. Rowling for at blive ved med at udvide vores Harry-horisont!

Vi troede, vi vidste alt … men nej. I J.K. Rowlings nyeste Pottermore-historie afslører hun nemlig fem ting om Harry Potters familie, som vi ikke havde nogen anelse om. Vi føler nu, vi kender Harry ENDNU bedre!

Læs også: Forfatter fortryder parforhold i "Harry Potter"

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Herunder kan du se de fem nye facts, som forfatteren har afsløret:

1. Efternavnet Potter stammer fra en troldmand, der hed Linfred. Han var ret vild med at lave potter af ler, og derfor fik han kælenavnet ”The Potterer”, der senere bare blev til Potter.

2. Hvis du har undret dig over, hvor Potter-familiens formue stammer fra, så er det samme Linfred, der startede det hele, fordi han tjente mange penge på at lave helbredende trylledrikke. Formuen blev RIGTIG stor, da Harrys bedstefar Fleamont Potter opfandt ”Sleekeazy's Hair Potion”, der kunne tæmme selv det vildeste hår. Da han solgte firmaet, blev Potter-formuen enorm.

Læs også: Kom med bag "Harry Potter"-filmene

3. De oprindelige troldmands-familier med ”rent blod” kaldes ”De hellige 28”. Der var altså 28 familier til at starte med, men flere af dem er nu udryddet.

4. ”Usynlighedskappen”, som Harry arver, kom ind i Potter-familien, da Hardwin Potter (Linfreds søn), giftede sig med Iolanthe Peverell, hvis bedstefar var den yngste Peverell-bror, som ønskede sig at kunne undslippe døden og dermed fik ”Usynlighedskappen”.

Læs også: Vild fanteori om "Harry Potter"

5. Harrys bedsteforældre hed Fleamont og Euphemia Potter, og de ønskede sig længe et barn. Endelig fik de Harrys far, James, og kort efter James giftede sig med Lily, døde de begge af sygdommen ”Dragon pox”, der minder lidt om mæslinger.

Hvad synes I om de helt nye facts?

Tjek galleriet for flere overraskende facts om "Harry Potter"!

15overraskendefactsom”HarryPotter”

Harry Potters fødselsdag er den 31. juli – den samme dag som forfatteren J.K. Rowling.
Skuespilleren bag spøgelset Myrtle i ”Hemmelighedernes kammer” var 37 år, da hun spillede rollen som den unge studerende.
Skuespillerne blev bedt om at skrive et essay om deres karakter for at komme ind i rollen, og til det skrev Emma Watson 16 sider, mens Daniel Radcliffe kun afleverede en enkelt. Rupert Grint fik aldrig gjort det.
Da Rupert Grint prøvede at få rollen som Ron Weasley, begyndte han sin audition med en hjemmelavet rap: ”Hej, mit navn er Rupert Grint, og jeg håber ikke, I synes, jeg stinker” var de første linjer. Haha!
Tom Felton gik faktisk til audition til rollen som både Ron Weasley og Harry Potter, men måtte altså i stedet ’nøjes’ med rollen som Draco.
The Georgian House Hotel i London har værelser, der ligner dem på Hogwarts. Sejt!
Den mindst succesfulde ”Harry Potter”-film (”Fangen fra Azkaban”) solgte for 90 millioner dollars mere end den mest succesfulde ”Twillight”-film.
J.K. Rowling har fortalt, at hun fik idéen, mens hun sad i et tog, der var forsinket i fire timer.
David Holmes, der var Daniel Radcliffes stunt double i de første seks film, blev lam fra halsen og ned under et stunt til den syvende film.
Hele universet er meget inspireret af Anden verdenskrig, og Voldemort har J.K. Rowling fundet inspiration til i Adolf Hitler.
Daniel Radcliffe var i mange år afhængig af alkohol og mødte flere gange op på settet med tømmermænd.
J.K. Rowling har fortalt, at hun har fortrudt, at Hermione og Ron endte op sammen.
- Rupert og jeg ser ikke hinanden mere, og vi skriver heller ikke sammen. Jeg ser ham måske en gang hvert halve år ved et tilfælde, og er det kun et venligt ”hej, hvordan går det?”, har Daniel Radcliffe fortalt.
Det var Emma Watsons allerførste audition, da hun forsøgte og få rollen som Hermione, og hun gik faktisk kun til den for sjov.
Evanna Lynch slog 15.000 piger i kampen om at spille Luna ved at skrive et brev til J.K. Rowling om sin kamp med anoreksi. Rowling lovede hende, at hvis hun blev rask, ville hun få rollen.

Læs mere om

MestLæste