Vi troede, vi vidste alt … men nej. I J.K. Rowlings nyeste Pottermore-historie afslører hun nemlig fem ting om Harry Potters familie, som vi ikke havde nogen anelse om. Vi føler nu, vi kender Harry ENDNU bedre!

Læs også: Forfatter fortryder parforhold i "Harry Potter"

Herunder kan du se de fem nye facts, som forfatteren har afsløret:

1. Efternavnet Potter stammer fra en troldmand, der hed Linfred. Han var ret vild med at lave potter af ler, og derfor fik han kælenavnet ”The Potterer”, der senere bare blev til Potter.

2. Hvis du har undret dig over, hvor Potter-familiens formue stammer fra, så er det samme Linfred, der startede det hele, fordi han tjente mange penge på at lave helbredende trylledrikke. Formuen blev RIGTIG stor, da Harrys bedstefar Fleamont Potter opfandt ”Sleekeazy's Hair Potion”, der kunne tæmme selv det vildeste hår. Da han solgte firmaet, blev Potter-formuen enorm.

Læs også: Kom med bag "Harry Potter"-filmene

3. De oprindelige troldmands-familier med ”rent blod” kaldes ”De hellige 28”. Der var altså 28 familier til at starte med, men flere af dem er nu udryddet.

4. ”Usynlighedskappen”, som Harry arver, kom ind i Potter-familien, da Hardwin Potter (Linfreds søn), giftede sig med Iolanthe Peverell, hvis bedstefar var den yngste Peverell-bror, som ønskede sig at kunne undslippe døden og dermed fik ”Usynlighedskappen”.

Læs også: Vild fanteori om "Harry Potter"

5. Harrys bedsteforældre hed Fleamont og Euphemia Potter, og de ønskede sig længe et barn. Endelig fik de Harrys far, James, og kort efter James giftede sig med Lily, døde de begge af sygdommen ”Dragon pox”, der minder lidt om mæslinger.

Hvad synes I om de helt nye facts?   

Tjek galleriet for flere overraskende facts om "Harry Potter"!

15 overraskende facts om ”Harry Potter”