Mad & opskrifter

Superfine julebrownies

Af Hillevi Forsman 19. december 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du fået nok af æbleskiver, klejner og pebernødder? Så prøv de her vildt fine og anderledes julebrownies.

Vi er vilde med julelækkerier. Vi har indtaget ufattelige mængder havregrynskugler, brunkager og pebernødder i julemåneden, og vi er slet ikke færdige endnu! Men engang imellem er det nice at prøve en ny og anderledes julesnack.

Læs også: Den ultimative opskrift på ris a la mande

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor er vi vilde med den her meganemme opskrift på lækre julebrownies. Og så er det jo bare en bonus, at de er superfine!

Det skal du bruge
200 gram smør
100 gram lys chokolade
100 gram mørk chokolade
Tre deciliter sukker
Fire æg
To deciliter hvedemel
En teskefuld bagepulver
En teskefuld vaniljesukker
En halv teskefuld salt
Julestokke og flormelis til pynt

Læs også: Sunde julesnacks

Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader, og find en kageform frem. Dæk formen med bagepapir. Smelt smør, knæk chokoladen i stykker og smelt den sammen med smøret. Rør hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt melblandingen til æggeblandingen, og rør det hele sammen. Hæld så smørret og den smeltede chokolade i, og bland det til en jævn dej. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i et kvarters tid. Lad kagen køle af, og drys den med flormelis, så det ligner et fint lag sne. Skær brownien i kvadrater, og stik som prikken over i'et en fin julestok i hvert stykke.

Instagramsvisavlerover

MestLæste