Identitet

Sådan håndterer du fjendinder

Af Luise Gregersen 15. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du en veninde, der kritiserer dig, bagtaler dig eller flirter med dit crush? Så har du nok nærmere en fjendinde! Få råd til, hvordan du håndterer hende her.

Fjendinder er fjender forklædt som veninder, og de er ikke altid helt nemme at håndtere. De kan ikke klare, når du er glad, og de får det bedre ved at nedgøre dig - både ansigt til ansigt og bag din ryg. Men hvad skal du gøre, hvis du har mistanke om, at din veninde i virkeligheden er en fjendinde? Få svaret her!

Læs også: Uvenner med din BFF

Problem: Hun kritiserer dig
"Ej, den top er så pæn til dig! Man kan næsten ikke se, at dit ene bryst er meget større, end det andet." Kunne din veninde finde på at sige sådan til dig? Så er hun nok nærmere end fjendinde. En fjendinde har det nemlig med at nedgøre dig for at få det bedre med sig selv. Det bunder helt sikkert i hendes egen usikkerhed, men det gør det ikke mindre sårende. Så hvad gør du?
Løsning: Vær bedre end hende
Lad være med at falde for fristelsen til at gøre gengæld. Det får dig ikke til at få det bedre med hendes spydige kommentarer. Hold i stedet hovedet højt og tænk på, hvor synd det er, at hun har behov for at nedgøre dig for selv at få det godt. Du er meget sejere end det!

Problem: Hun bagtaler dig
Du får gang på gang at vide, at din veninde taler grimt om dig bag din ryg, og det gør dig selvfølgelig vildt ked af det. Så hvad gør du?
Løsning: Konfrontér hende
Du kan ikke styre, hvad folk siger om dig bag din ryg, men du kan styre, hvad du gør ved det! Spørg din veninde direkte, hvorfor hun siger de ting, hun siger. Gør det klart, at du ikke vil finde dig i, at hun behandler dig sådan. Tag dig selv i forsvar. Du er trods alt den vigtigste person i dit liv.

Læs også: Spilleregler for venskab - Hvad er OK?

Problem: Hun vil være bedre end dig
Hver gang der sker noget godt i dit liv, er din fjendinde klar med en negativ kommentar. Fik du 12 i dansk? Det gør hun da HVER gang! Har dit crush endelig spurgt om dit nummer? Det har han da spurgt halvdelen af pigerne på jeres årgang om!
Løsning: Giv slip
Rigtige veninder glæder sig på hinandens vegne. Fjendinder er misundelige og piller dig ned, hver gang de får chancen. Det er langt bedre for dig at have få gode veninder, der støtter dig, end det er at have en stor venneflok, der gør dig ked af det. Giv slip på dine negative veninder. Vi lover, at du ikke kommer til at savne dem!

Problem: Hun flirter med dit crush
Din veninde ved udmærket, at du har haft et crush på ham den søde fra parallelklassen i månedsvis, men alligevel flirter hun skamløst med ham lige for næsen af dig.
Løsning: Ignorér hende
Av! Det gør virkelig ondt, når en veninde er så ligeglad med dine følelser, at hun bevidst prøver at såre dig på den måde. Der er to ting, du kan gøre i den her situation. Tal med din veninde om, hvorfor hun flirter med dit crush. Er hun lige så forelsket i ham, som du er, eller gør hun det udelukkende for at gøre dig ked af det? Hvis det sidste er tilfældet, er det nok på tide, at du begynder at lægge din veninde på is. Du har ikke brug for en person i dit liv, hvis eneste mission er at gøre dig ulykkelig!
 

Se stjernenes vilde Twitter-fights her:

Stjernernesvildestetwitter-fights

Stjernerne fra Nickelodeons tv-serie ”Victorious” kom ud i et vildt skænderi, da Ariana Grande beskyldte Victoria Justice for at være årsagen til, at serien sluttede. Til det svarede Victoria på twitter:

- Nogle folk vil smide en, de betragter som en ven under en bus, kun for at få dem selv til at se godt ud. 

Av av!

Efter Lorde svinede Selena Gomez til for at være anti-feministisk, fik Joe Jonas for meget! Derfor tweetede han denne opsang til den new zealandske sangerinde.

Da Rita Ora gjorde det forbi med Rob Kardashian, blev Rob så vred, at han skrev nogle ret ubehagelige ting om sin eks på twitter. Rob slettede senere de fleste af sine tweets, men før det nåede han at beskylde Rita for at have været ham utro med mere end 20 mænd! Ouch.

Amanda Bynes har været efter ret mange stjerner på twitter. Hun har blandt andet kaldt Miley Cyrus, Zac Efron og Drake for grimme i sine tweets. Hun gik skridtet videre, da hun tweetede til Rihanna, at hendes udseende var skyld i, at hendes ekskæreste Chris Brown slog hende!

One Direction og The Wanted havde i en lang periode en twitter-krig kørende, der kulminerede, da Zayn Malik kaldte Max George ”Klamydia-dreng”. Faktisk blev fejden så slem, at flere af drengenes kærester begyndte at blande sig i konflikten!

Da Miley Cyrus i et interview med magasinet Rolling Stones nævnte Sinéad O’Connor som en af sine inspirationskilder, fik det den irske sangerinde til at offentliggøre et åbent brev til Miley. I brevet skriver Sinéad blandt andet:

- Det budskab, du sender, er, at det er sejt at være prostitueret... Det er ikke cool, Miley... Det er farligt.

Det fik Miley til at tweete et screenshot af nogle tweets, som Sinéad skrev i 2012, hvor hun efterlyser en psykiater. I teksten til billedet sammenlignede Miley Sinéad med Amanda Bynes, der også er kendt for sine skandaløse tweets.

Efter Miley Cyrus og Katy Perry kyssede til en af Mileys koncerter, startede der en twitter-krig mellem de to! Katy Perry antydede nemlig i et interview, at hun syntes, det var lidt ulækkert at kysse med Miley:

- Gud ved, hvor den tunge har været … vi ved det ikke! Den tunge er så famøs.

Det fik Miley til at gå til angreb på twitter, hvor hun svinede Katys ekskæreste John Mayer: 

-  Girl, hvis du er nervøs for, hvor tunger har været, så er det godt, at din ekskæreste nu er din EKSKÆRESTE, for vi ved ALLE, hvor den har været.

Da Lady Gaga til en koncert havde en artist på scenen, der kastede farvet mælk op, blev det for meget for Demi Lovato, der i lang tid har kæmpet med spiseforstyrelser:

- Sørgeligt … Som om, der ikke er nok mennesker, der allerede glamouriserer spiseforstyrrelser. For at få det hele på det rene, så er det overhovedet ikke ”cool” eller ”kunstnerisk”.

Efter Jai Brooks og Ariana Grandes brud skrev parret nogle ret grimme ting om hinanden på deres twitter-profiler.

- Ja, hun var utro. Ja, det er nederen. Ja, jeg blev forladt for en anden fyr, tweetede Jai om deres brud. 

Det blev Ariana selvfølgelig rigtig ked af at læse, så hun skrev en række tweets, hvor hun forsvarede sig mod Jais anklager.

MegetMere