Mit liv

Terminsprøver: Det skal du huske

Af Oliver Kokholm Ungermann 7. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan være ret stressende at gå til terminsprøver. Hvordan skal man forberede sig, og hvordan bevarer man overblikket, hvis det hele virker uoverskueligt? Få svaret her!

Terminsprøverne er en øvelse i at forberede sig til de rigtige afgangseksamener, men derfor kan det stadig være vildt stressende og svært at bevare overblikket. Har du det sådan, når du skal til prøver, kan du prøve at følge disse gode råd.

Få orden i papirerne

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det første, du skal gøre, er at sikre orden i dine papirer i de fag, du skal til prøve i. Lav et supersmart mappesystem, så du altid kan slå hurtigt op, når du skal bruge dine noter. Der er ikke noget værre end at sidde til en prøve og ikke kunne finde de papirer, hvor der står det, der kan hjælpe dig til at finde det rigtige svar.

Læs også: Tips til eksamen

Forbered dig grundigt

Selvom det "kun" er en terminsprøve, er det aldrig dumt at være godt forberedt! Der er ikke noget sjovt ved at sidde til en prøve, hvor du ikke kan svare på nogle af opgaverne, og det er bestemt heller ikke fedt at få en lav karakter, bare fordi du ikke gjorde dig umage. Kig dine gamle opgaver igennem og læs kommentarerne fra dine lærere, så du ved, hvad du skal gøre bedre. Skriv det ned som en huskenote til dig selv, så du ikke glemmer det til selve prøven. Det er altså bare sjovere, når det føles nemt!

Bevar overblikket

Det er virkelig nemt at lade sig stresse, når man sidder til en prøve. Tiden går, og det er nemt at køre sig selv op, så man tror, man arbejder for langsomt, og svarene er forkerte. Mind dig selv om, at så længe du gør det så godt, du kan, kan du ikke forlange mere af dig selv. Tag nogle dybe indåndinger, når du føler dig stresset, og lad dig ikke slå ud af, at sidemakkeren er kommet dobbelt så langt, som du er. Husk at gøre tingene i dit eget tempo!

Læs også: Guide: Bliv endnu bedre i skolen

Brug det som en øvelse

Det er vigtigt at gøre sig umage til terminsprøverne, da de kan give dig en idé om, hvor du står inden din afgangseksamen eller dine næste prøver. Men det er også kun en øvelse, og du må derfor ikke lade dig slå ud, hvis det ikke går, som du havde håbet. Alle er forskellige, og nogle opgaver passer bare bedre til andre. Brug det som en øvelse i at gå til eksamen, så du er superklar, når den tid kommer.

Hvad er dit bedste tip mod eksamensangst?

MestLæste