Mit liv

Skal man have en bedste veninde?

Af Line Sølvhøj Jensen 28. januar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er det forkert, hvis du ikke har en bedste veninde? Læs med her og bliver klogere på veninder og venskab.

Du kender sikkert mange, der har en bedste veninde, som de altid hænger ud med og kan dele alt med. Men hvad nu, hvis du ikke har en bedste veninde?

Heldigvis er der ingen regler for, hvor mange veninder og venner man kan eller skal have. Nogle har mange veninder, og andre har én hjerteveninde, som de altid er sammen med. Og selv om du ikke har én bedste veninde, så behøver det ikke betyde, at du er en dårlig veninde eller at dine veninder ikke gider have dig som bedste veninde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvorfor har du ikke en bedste veninde?
Det er slet ikke forkert, hvis ikke du har en bedste veninde. Det er nemlig forskelligt fra pige til pige, om man har brug for at have en bedste veninde. Nogen har brug for at have én veninde, som de kan knytte sig meget til og dele alt i deres liv med. Andre har brug for at have mange veninder, som de kan lave noget forskelligt med.

Derfor skal du slet ikke være bange for, om der er noget galt med dig, hvis ikke du har én veninde, du altid hænger ud med.

Læs også: Fra veninder til bedste veninder.

Hvor tit skal veninder være sammen?
Det er også meget forskelligt, hvor tit man har lyst til at være sammen med sine veninder. Nogle piger skal se deres veninder hver dag eller i hvert fald sms'e med dem en gang om dagen. Andre har det fint med at se deres veninder en gang om ugen.

Hvor tit du er sammen med dine veninder og hvor mange veninder, du har brug for at have, afhænger derfor helt af, hvordan du er som person. Ingen er ens og heller ikke, når det gælder venskab.

Så selv om du synes, at alle andre hænger meget mere ud med deres veninder, end du gøre, så betyder det altså slet ikke, at der er noget galt med dig og dine veninders venskab.

Læs også: Pas på din veninde?

Vigtigt at huske i et venskab:

• Måske har du brug for at have én bedste veninde, men det kan være at din veninde har brug for at have flere veninder. Og det skal hun have lov til.

• Man kan godt have én bedste veninde, men samtidig være sammen med andre også, uden at det betyder, at venskabet er ved at slutte.

• Det er helt almindeligt at synes, at nogle ting at sjovt med én veninde, og nogle andre ting er sjovere med en anden veninde. Veninder er jo forskellige, og derfor kan du måske bruge din ene veninde til at feste med, og din anden veninde til at snakke alvorligt med.

• Jeres venskab kan godt ændre sig med tiden, fordi dig og din veninde også ændrer jer. Men det betyder ikke, at jeres venskab går i stykker. Det bliver bare anderledes.

Læs også: Hyggelig tøseaften med veninderne.

Herunder kan du læse ting, du ikke vidste om ordet "BFF"!

Detvidsteduikkeomordet"BFF"

”BFF” står for ”best friend forever” eller ”best friends forever”.
Man kan sagtens have flere BFFs.
I 2010 blev ordet skrevet ind i New Oxford American Dictionary – beskrevet som en persons bedste ven.
”BFF” blev første gang brugt i 1996, og det blev lynhurtigt megapopulært i sms- og chat-sprog.
I 1997 blev ordet første gang brugt i et afsnit af ”Venner” af Phoebe.
Der er også nogen, der kan finde på at bruge ordet ”BFF” som en forkortelse for ”big fat fuck” …
Hvis man sætter et L bag på ordet – altså ”BFFL” – står det for ”best friend for life”.
Den 8. juni hvert år er det international BFF-dag!
Det er meget populært at få en BFF-tattoo, og mange af stjernerne gør det også. Blandt andre har Kendall Jenner og Hailey Baldwin en hver på fingeren, der forestiller et lille hjerte.
Der er rigtig mange, der søger på ”BFF” på Google, og der var allerflest søgninger i december 2008. Det land, der søger mest på ”BFF”, er Filippinerne.