Mit liv

Øv! Min BFF har fundet en ny BFF

Af Oliver Kokholm Ungermann 16. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føler du, din BFF har sat dig i baggrunden og fundet en ny? Få gode råd til at håndtere situationen her.

Hvordan skal man lige håndtere det, når ens BFF gennem mange år pludseligt har fundet en ny bedste veninde?

Læs også: Sådan gør du din veninde glad

Vi guider dig igennem den svære situation her.

Ved hun det selv?
Inden du opgiver alt håb, skal du overveje, at du måske lægger mere til situationen, end hun gør selv. Det kan være, at hun slet ikke er klar over, at hun har sat dig i baggrunden, og hun derfor stadig helst vil have dig som sin tætteste veninde. Forklar hende stille og roligt, hvordan du har det, eller spørg hende direkte om hun egentlig stadig har lyst til at være lige så gode veninder, som I plejer at være. Så kan du få et svar, du kan bruge til noget!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Accepter hendes valg
Hvis det er åbenlyst, at hun har sat dig i baggrunden og fundet en ny BFF, skal du selvfølgelig have lov til at være ked af det over det. At miste en BFF kan sammenlignes med at miste en kæreste, fordi det er en person, som du plejer at gøre alting sammen med - så giv dig selv tid til at sørge. Men du skal også huske at acceptere, at hun har truffet et valg og ikke skabe en konflikt på grund af det. Det ville være ærgerligt at afslutte det sådan!

Læs også: Ny app redder dig fra dårlige veninder

Find din nye rolle
Okay, så måske skal I ikke være BFF'er mere, men det betyder da ikke, at I ikke kan være gode veninder. Måske skal du bare til at vænne dig til, at I ikke længere er så tætte, som I plejer, og forsøge at finde ud af, hvordan jeres forhold nu skal være. Det er ikke for sent at vende situationen til noget godt.

Løs konflikten
Hvis din veninde har sat dig i baggrunden, fordi I er blevet uvenner, er det ikke for sent at redde jeres venskab. Tag initiativet til en snak, så I kan få talt ud om problemet og komme tilbage til jeres gamle venskab. Du kan også sende hende en sød besked på Facebook, sende jeres yndlingssang eller en cute emoji, der signalerer, at du gerne vil slutte fred. I skal ikke smide jeres venskab på jorden over et skænderi!

Læs også: Sådan bliver hun din bedste veninde

Gør dig uundværlig
Det er faktisk samme princip, som hvis du skulle gøre en flirt eller ekskæreste jaloux: Du må gøre dig uundværlig! Vær ekstra meget på, kom med sjove kommetarer, og lav aftaler med andre piger, som hun kender til: Det skal nok gøre hende lidt arrig over, at det ikke er med hende, du hygger!

I galleriet kan du se tegn på, at din veninde er sur på dig!

7tegnatdinvenindeersurdig

Plejer hun altid at svare på dine beskeder, og nu gør hun det pludselig ikke? Det kan være et tegn på, at hun er sur over et eller andet. Kan du se, at hun har set dine beskeder, kan du skrive stille og roligt til hende, hvorfor hun ikke svarer, og om I skal løse problemet, inden I bliver uvenner.
Svarer hun lige pludselig kun i korte sætninger, når I snakker sammen, kigger ned og smiler mindre? Så er der nok et eller andet galt. Hvis hun ikke vil fortælle det, bliver du nødt til at presse på, så jeres venskab ikke bliver ødelagt. Du kan for eksempel sige til, at du rigtig gerne vil vide, hvis du har gjort noget, der har gjort hende sur, så du kan gøre det godt igen.
Hvis hun pludselig går udenom dig i frikvarterne, eller hun spurter hjem, når I har fri, er der nok et eller andet i vejen. Det behøver ikke at være noget med dig, men spørg alligevel ind til det, så du ikke skal gå og tænke over det i lang tid.
Er hun begyndt at sætte dig i anden række, og i stedet hænge ud med nogle andre piger? Det kan være rigtig svært at få sig selv til at bringe det op, fordi man ikke vil lyde som den klæbrige veninde, men hvis du er vant til, at I er meget sammen, kan du sagtens tillade dig at spørge, hvorfor det har ændret sig.
Det er ikke sjovt at have en veninde, der hele tiden skal kritisere, og hvis din veninde er blevet sådan, er hun nok enten sur eller bare en dårlig veninde.
Det er aldrig okay at bagtale nogen – heller ikke selv om man er sur! Gør hun det, er det dig, der har lov til at være sur og ikke hende. Tal om jeres skænderier under fire øjne og ikke med alle mulige andre.
Er de søde billeder af jer sammen på Instagram eller Facebook lige pludselig væk? Så må der være en grund til det. Måske vil hun bare have fornyet dem, men det kan lige så godt være et tegn på, at hun har et horn i siden på dig!

MestLæste