Mit liv

Ny skole? Ny start!

Af Stine Nielsen 7. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du begynde i en ny klasse efter sommerferien? Så er det den perfekte mulighed for at starte på en frisk – vi viser dig, hvordan!

Nogle gange kan man godt blive lidt træt af den rolle, man har i en klasse. Måske vil man gerne ses på en anden måde, give lærerne et andet indtryk eller bare starte på en frisk. Det har du en supergod mulighed for, hvis du skal begynde på en ny skole efter sommerferien!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag testen: Klar til det nye skoleår?

Hvad vil du gerne opnå?

Vil du have bedre karakterer? Vil du skifte til en ny stil? Vil du gerne blive mere social? Gør dig klart, hvad du gerne vil opnå i den nye klasse, og skriv det ned på et papir. Når du har nogle helt klare mål for, hvad du vil opnå, er det lettere at holde fokus og ikke glide tilbage i de gamle vaner.

Se mulighederne

For at få en frisk start gælder det om at tænke positivt. Se på alle de gode muligheder, du står overfor - her er en chance for at bryde de gamle mønstre og vise, hvem du virkelig er. Tænk også positivt om dig selv. Du kan godt klare det! Det gælder om at bygge lidt ekstra selvtillid op frem til skolestart.

Læs også: Huskeliste til din skoletaske

Opnå dit mål

Når du begynder i den nye klasse, gælder det om at være åben og smilende - uanset hvad du gerne vil opnå, så er det altid en fordel at gøre et godt indtryk og være imødekommende. Tal pænt til lærerne og de andre elever, og hold hovedet højt. Husk dig selv på de mål, du har skrevet ned, i løbet af skoledagen, så du ikke kommer til at fortsætte med de vaner, du gerne vil væk fra. Hvis det hele pludselig bliver svært, kan du gå ud på toilettet lidt og trække vejret dybt. Efter en lille pause er du klar til at tage det nye skoleår med storm igen!

Læs også: Få gode karakterer fra start

Husk!

Det er svært for alle, når man starter et nyt sted. Skal du på efterskole eller i 10. klasse, står alle som regel i samme, nye situation, så du er ikke alene! Det er en god idé at deltage i alle de aktiviteter, der er uden for skoletiden, så du rigtig kan lære folk at kende og finde dig godt til rette i den nye klasse.

MestLæste