Mit liv

Når I er flere veninder

Af Line Sølvhøj Jensen 16. juni 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan nogle gange være svært at være flere veninder sammen. Her er nogle ting, du skal huske, når I er flere veninder.

Det er fedt at være i en venindegruppe, fordi I er mange, der kan sammen. Og hvis den ene er syg eller ikke har tid, så har en af de andre sikkert tid til at være sammen. Men det kan også være svært at være i en venindegruppe, fordi der er mange, man skal tage hensyn til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når nogen bagtaler
Mange piger har det med at bagtale hinanden - også dem, der er veninder. Der er ikke sjovt at blive bagtalt, og derfor er det en god idé, at du blander dig udenom, hvis dine veninder begynder at bagtale en af jeres andre veninder.

TIP: Du kan sige til dem, at du synes, de skal sige det til hende, hvis der er noget, de er utilfredse med. Hun kan jo ikke ændre det, hvis ikke hun ved, hvad det er, hun gør forkert.

Læs også: Sådan fortæller du sandheden

Nogen er mere tætte end andre
Selv om I alle sammen er veninder, så er der måske nogen, som er mere tætte end andre. Det er vigtigt, at I giver hinanden plads til at være sammen indbyrdes, så I ikke skal være sammen alle sammen hver gang. Du kan også sagtens være mest tæt med én af dine veninder, og efter noget tid er du måske tættest med en anden.

HUSK: Du må ikke føle dig udenfor, hvis dine veninder laver noget uden dig. Det er ikke altid, I alle sammen kan finde tid til at være sammen.

I forandrer jer
Hvis I har kendt hinanden i mange år, så er der stor sandsynlighed for, at I forandrer jer og måske vokser lidt fra hinanden. Det kan være svært, og derfor er det en god idé, hvis I snakker med hinanden om det.

TIP: Aftal for eksempel, at I skal være sammen en gang hver 14. dag, så I ikke mister kontakten.

Læs også: Hjælp, jeg savner mine veninder

Der skal også være plads til andre
Det kan være svært, hvis I er rigtig tætte, og én af jer begynder at få andre veninder. Men der skal være plads til, at I kan være sammen med andre end hinanden, ellers risikerer I at få for meget af hinanden.

HUSK: Selv om dine veninder begynder at være sammen med andre, betyder det ikke nødvendigvis, at de ikke gider at være sammen med dig. Alle har brug for at lære nye mennesker at kende.

Hvad er din rolle?
Der er som regel nogen, der er mere dominerende end andre i en venindegruppe. Hvis der er en eller to, som er meget dominerende, er det vigtigt, at I andre siger fra.

HUSK: Rigtige veninder accepterer hinanden, som de er.

Læs også: Hold veninde-spadag

Det er ikke fedt at være misundelig på sine veninder - få tips til at tackle følelsen i galleriet:

Jegerjalouxminveninde

Hvis du ikke gør noget ved din jalousi, er der stor risiko for, at jeres venskab på sigt vil gå i stykker. Derfor er det vigtigt, at du tænker over grundene til, du bliver jaloux. Når du er bevidst om årsagerne, er det nemmere at gøre noget ved problemet.
Foto: Shutterstock
En del veninder har det med at konkurrere lidt en gang imellem. Det er dog ret ødelæggende for jeres venskab, og det er derfor noget, I er nødt til at stoppe, hvis I skal blive ved med at være veninder. Gennem hele livet vil det være sådan, at det i perioder går bedre for den ene part end den anden – og er det dig, det går lidt skidt for i en periode, skal du stadig være i stand til at kunne glæde dig over din venindes succeser.
Foto: Shutterstock
I stedet for at gå og være jaloux bør du vende de negative tanker til noget positivt og tænke over, hvor fedt det er at have en veninde, som klarer sig godt! Man bliver inspireret rigtig meget af de mennesker, man omgiver sig med – så i stedet for at synes, at din veninde bare er lidt federe, fordi hun ved mere om musik end dig eller har sejere tøj end dig, så brug hende som inspiration!
Foto: Shutterstock
Har hun eksempelvis en sød kæreste? I stedet for at gå og være misundelig, så tænk på, at han måske har nogle søde venner, som du kan møde igennem ham. Eller har din veninde bare en megafed stil, og er hun altid lige fem stridt foran alle jer andre? Glæd dig over, at du kender hende, og at du har mulighed for at blive inspireret. Hvem drømmer ikke om en veninde, som kan guide en på shoppingturen?
Foto: Shutterstock
Mennesker er gode til forskellige ting – også du og din veninde! Så selv om du nogle gange føler, at alt altid går bedre for hende, så er virkeligheden nok ikke helt sådan. Hvis du virkelig tænker dig om, kan du også godt komme i tanke om dine egne styrker – og din venindes svagheder.
Foto: Shutterstock
Under alle omstændigheder holder det ikke at gå og være jaloux på sin veninde. Med tiden vil din veninde også blive træt af, at du har det bedre med hendes nederlag end hendes sejre. Vær glad på hendes vegne, når hun klarer sig godt, og hjælp hende, når hun har det svært. Det er sådan et godt venskab bør være!
Foto: Shutterstock

MestLæste