Mit liv

Når din veninde stjæler

Af Line Sølvhøj Jensen 4. september 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad skal du gøre, hvis din veninde stjæler? Få gode råd her!

Det kan være en rigtig svær situation for dig, hvis din veninde er begyndt at stjæle. Det er lige meget, om det er små, ligegyldige ting, eller det er store og dyre ting, hun stjæler. Det er meget forkert og ulovligt lige meget, hvad det er, hun stjæler. Her får du råd til, hvad du skal gøre.

Læs også: Har din veninde det godt?

Hvad skal du gøre:
• Gør hende opmærksom på, at det er forkert. Selv om hun godt ved, at det er forkert, så kan det godt hjælpe hende til at indse det, når andre siger det.

• Spørg hende, hvorfor hun gør det og snak med hende om det. Måske gør hun det, fordi hun er ked af noget eller har nogle problemer.

• Sig til hende, at du stadig er hende veninde, men at du ikke kan gå sammen med hende, hvis hun stjæler. Hvis hun bliver taget, så kan du nemlig risikere at blive medskyldig.

• Fortæl hende om risikoen, hvis det bliver opdaget. Foruden at hun bliver straffet, kan det også ødelægge hendes muligheder for at få et job i fremtiden.

• Lad dig ikke lokke til selv at stjæle. Hvis du bliver presset af hende til at stjæle, så er hun slet ikke et venskab værd.

Læs også: Sådan fortæller du sandheden.

MegetMere