Mit liv

Når din veninde har brug for dig

Af Line Sølvhøj Jensen 28. august 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der findes nogle meget alvorlige situationer, hvor din veninde virkelig har brug for, at du er der for hende.

Måske er din veninde havnet i en situation, hvor hun har brug for hjælp, og hvor du kan være der for hende og støtte hende. Det kræver den rigtige hjælp fra voksne og fra folk, der arbejder med de problemer, men du kan støtte hende og være der for hende, så hun ved, at hun ikke er alene.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Seksuelt overgreb
Hvis hun har været udsat for et seksuelt overgreb, så har hun brug for hjælp. Måske betror hun sig til dig, og så er det vigtigt, at du får hende overtalt til at sige det til en voksen, da det er meget alvorligt og kræver, at hun får den rette hjælp. Du kan hjælpe hende med at få hjælp her: AlbaHus.dk.

Læs også: Når din veninde stjæler.

Forældrene drikker
Hvis hun har forældre, der er alkoholikere, er det rigtig svært for hende, fordi hun ikke kan finde støtte hos dem og føler sig måske meget alene. Måske skal hun endda passe sine egne forældre engang imellem! Hvis hun betror sig til dig, så kan du hjælpe hende med at få den hjælp, hun har brug for lige her: Børnsvilkår.dk.

Kærestevold
Hvis hun har en kæreste, der behandler hende dårligt, så har hun brug for hjælp til at komme ud af forholdet. Måske er han voldelig over for hende, og så er det vigtigt, at hun kan snakke med dig om det. Det kan være, hun er bange for at slå op med ham, og derfor skal hun have den rigtige hjælp til at komme ud af forholdet. Hjælp hende med at finde hjælp her: Ditforhold.dk.

Dødsfald i familien
Det er rigtig svært for din veninde, hvis der er en i hendes familie, der dør. Hun er rigtig ked af det og føler sig måske meget ensom, og så er det vigtig, at du er der for hende og kan trøste hende. Du kan hjælpe hende med at få hjælp her: Ungeogsorg.dk.

Læs også: Sådan fortæller du sandheden.

Hvad kan du ellers gøre?

• Snakke med hende, når hun har brug for det.

• Lade hende vide, at hun kan betro sig til dig og at du ikke sladrer om det.

• Huske på, at du ikke kan redde hende, men at du kan være der for hende og støtte hende.

• Det er vigtigt, at du ikke går med det selv. Sig til hende, at det er vigtigt, at I fortæller det til en voksen - måske hendes mor, en lære eller en af de mange steder ovenover, hvor hun kan få den helt rigtige hjælp, for du kan ikke hjælpe hende alene

MestLæste