Mit liv

Kan du stole på din veninde?

Af Line Sølvhøj Jensen 13. april 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du i tvivl, om du kan stole på din veninde, eller har du på fornemmelsen, at hun fortæller dine hemmeligheder videre? Tjek hende efter her…

En rigtig veninde er en, du kan stole på, og du skulle gerne kunne betro ting til hende, uden at det kommer videre. Hvis du har på fornemmelsen, at din veninde ikke holder helt tæt, så tjek hende efter her, inden du betror hende flere hemmeligheder.

Tegn på, at du ikke kan stole på hende:
• Hun fortæller hemmeligheder fra andre videre til dig.
• Hun siger tit "Jeg har hørt" eller "Du må ikke sige det videre".
• Hun er super interesseret i sladder.
• Hun bagtaler andre - og nogen gange helt uden grund.
• Faktisk er det eneste, I snakker om, sladder om andre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 10 gode veninde-traditioner.

Test hende
Fortæl hende om et rygte, du finder på, så du er sikker på, at det ikke er et rygte, hun kan have hørt fra andre. Snak med jeres fælles venner nogle dage efter og spørg, om de har hørt om rygtet. Hvis de siger ja, så har du beviset.

Læs også: Sådan bekæmper du din jalousi.

Hvis din veninde fortæller noget videre…
Hvis din veninde fortæller noget videre, som du har betroet hende, så skal du overveje, hvorfor hun kan have gjort det. Synes hun bare, at det er lidt for spændende med sladder, eller har du fortalt en hemmelighed, som hun har pligt til at sige videre?

Hvis det er det første, så skal du overveje, om hun virkelig er et venskab værd, eller om du i fremtiden bare skal lade være med at betro noget til hende. Du kan sagtens have en veninde, der sladrer, så længe du ved, at du altså skal holde igen med hemmelighederne. Hvis hun har skuffet dig, så snak med hende om det og forklar, at det har gjort dig ked af det, og du er i tvivl, om du kan stole på hende fremover.

Er din hemmelighed til gengæld så alvorlig, at din veninde ikke har kunnet gå med den selv, så skal du lige tænke dig om en ekstra gang, inden du flipper ud. Hvis du for eksempel har gjort noget ulovligt, eller du er blevet udsat for noget, så har hun pligt til at fortælle det videre. Det er ikke sikkert, at hun mener noget ondt med at sige det videre. Hun har med garanti været i et kæmpe dilemma, og når hun siger det videre, er det for at hjælpe dig. Så lad være med at være sur på hende, men tag en snak med hende, så hun får lov til at forklare hvorfor. Hun er faktisk en super god veninde ved at forsøge at hjælpe dig.

Læs også: Hjælp, jeg savner mine veninder!