Mit liv

"Jeg føler mig anderledes i klassen" - 5 gode råd til, hvordan du tackler det

Af Karen Emilie Thalsgaard 28. oktober 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føler du dig bare helt forkert, når du træder ind i klasseværelset? Ro på, søde dig. Vi hjælper dig videre, så du kan få smilet tilbage.

Måske kender du følelsen - du føler dig ensom henne i skolen, du synes, det faglige niveau er for højt, eller måske at det er alt for nemt? Måske du også kender følelsen af, at tanken om at skulle stille sig op foran klassen og tale er mega grænseoverskridende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der kan være mange grunde til, at man synes det kan være svært at være i skolen, men der er heldigvis også rigtig mange gode måder hvor på, du kan få det bedre og lære at håndtere de svære følelser.

Læs også: 5 instagramprofiler, der har fokus på selvkærlighed

Vi har derfor samlet fem gode råd, som vi også selv bruger, når vi bliver ramt af ovenstående følelser, der måske kan hjælpe dig til at tackle de svære situationer lidt bedre.

5 tips, der styrker dit selvværd

1. STOP MED AT SAMMENLIGNE

Kommer du til at sammenligne dig med de andre fra klassen? Måske ville du ønske, at du var ligesom den populære pige, der tør snakke med alle... Men gad du nu egentlig bytte liv med hende? Er du inderst inde ikke meget glad for dig selv og din egen måde at se verden på? Vi er alle forskellige – heldigvis!

2. VÆR TÅLMODIG

Sænk forventningerne til dig selv. Find ro i, at det er okay, at livet føles lidt svært og uoverskueligt en gang imellem. Ingen er glade hele tiden, selv om det hurtigt kan se sådan ud, når du scroller gennem Insta. Vær ekstra sød ved dig selv, når tingene er svære, og husk på, at i morgen kan vise sig at blive en meget bedre dag.

Læs også: 5 Instagramprofiler, der spreder glæde

3. TAL PÆNT TIL DIG SELV

Kommer du til at tale grimt og anklagende til dig selv? Måske stiller du lidt for høje forventninger til dig selv – forventninger, som du aldrig ville have til andre. Øv dig i at tale til dig selv i samme kærlige og tilgivende tone, som du taler til din bedste veninde – det fortjener du.

4. GIV DE POSITIVE TANKER ENERGI

Når en negativ tanke om dig selv kommer flyvende, så behøver du slet ikke at gribe den – nej, lad den bare flyve videre! Hjernen tænker tusindvis af tanker hver dag, så hvorfor hænge dig i den ene, dumme tanke, der tilfældigt poppede op i din hjerne? De tanker, vi giver energi, fylder mest – så øv dig i at give dine positive tanker mest opmærksomhed.

5. RÆK UD

Føler du slet ikke, at du har nogen at snakke med, når tingene er svære? Ingen skal gå alene med deres problemer, for det hjælper altid at dele dem med nogen. Ræk ud til din lærer, dine forældre eller en hjælpelinje for unge som f.eks. Girltalk.dk – her kan du få luft for alle dine tanker og støtte til at få det godt igen.

Føl

Ro på, søde dig – vi hjælper dig videre, så du kan få smilet tilbge.AF

Føler du dig bare helt forkert, når du træder ind i klasseværelset? Ro på, søde dig – vi hjælper dig videre, så du kan få smilet tilbage.AF