Mit liv

5 instagramprofiler, der har fokus på selvkærlighed

Af Selma Babette Ringmann Søgaard 3. september 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mennesker kommer i alle former, farver og størrelser, og der findes ikke noget, der er bedre end andet. Det er netop vores forskelligheder, der gør os til noget helt specielt. Det er derfor vigtigt, at vi støtter og hylder hinanden, præcis som vi er. Vi Unge har fundet 5 instagramprofiler, der sætter fokus på selvkærlighed.

Selvværd kommer indefra. Selvværd er en følelse af kærlighed til dig selv, hvor troen på dig selv og dit værd ikke bestemmes af andre mennesker eller materielle ting. Når du har det godt, har du det også bedre i din krop og i dit sind.

Vi Unge har fundet 5 instagramprofiler, der har fokus på selvkærlighed og det at hvile i sig selv, lige som man er.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

@Carolinethorsfelt

Caroline Thorsfelts Instagram byder på et farverigt univers, hvor ægte følelser, selvaccept, natur, genbrug og kreativitet er omdrejningspunktet. Caroline sætter fokus på, at man sagtens kan være selvsikker og hvile i sin krop, selvom man ikke er på den ene eller anden side af vægtskalaen.

På Carolines billede skriver hun: "Jeg ser ikke ud som dig. Og du ser ikke ud som mig. Vi skal ikke sammenligne os, vi skal acceptere vores forskelligheder og prøve at hylde dem. Istedet for at bekrige hinanden med dem. Din krop er en skøn krop. Din krop er din krop. Og i din krop gælder dine regler! Og her hos mig gælder mine. Og min vigtigste regel er at jeg har det godt i min krop. Og det har jeg som regel, hvis jeg husker at gøre netop de ting, som gør mig glad.

@Recipesforselflove

Recipes For Self-Love er en instagramprofil, som er fyldt med fede illustrationer, der giver dig opskriften på, hvordan du kommer til at give dig selv selvkærlighed. Der er faktisk også udkommet en bog, som er baseret på instagramprofilen. Illustrationerne er lavet af kunstneren Alison Rachel, der viser billeder af forskellighed, selvkærlighed, grænser, seksualitet og meget mere.

Læs også: 5 Instagramprofiler, der spreder glæde

@Ronjajurs

Ronja Jurs viser os, både på sin instagramprofil og YouTube kanal, hvordan man sagtens kan rocke grønt hår, hvis man har lyst til det. Ronja fortæller i en Q&A på sin YouTube kanal, Ronjajurs, hvordan hun har fundet roen i, hvordan hun ser ud. Hun taler også om, hvordan man skal gøre det, der føles rart. For eksempel kan man sagtens lade BH’en blive derhjemme, hvis man synes, at den strammer for meget. Man skal ikke nødvendigvis altid gøre det, som andre mener, man bør. Det er vigtigt at lytte til sig selv og gøre det, man selv synes er rart.


@Bentsenn

Melissa Bentsen ELSKER sin krop, lige som den er. Hun er fortaler for, at man skal gøre gode ting for kroppen, netop fordi man ELSKER den. Hun siger, at hun dyrker motion, fordi hun er glad for sin krop, og gerne vil gøre den stærkere, sundere og styrke sin mentale sundhed, og ikke fordi hun IKKE er tilfreds. For Melissa handler det om at føle sig godt tilpas i sin krop og sjæl uanset, hvordan man ser ud.

@Bentsennudenfilter

Melissa Bentsen har også en instagram der hedder "Bentsenn uden filter" (@bentsennudenfilter). Her kommer fans og andre interesseret bag om glansbillederne. Hun viser med egne ord ”the real deal”, hvor hendes smukke æstetiske billeder bliver fremvist før, og efter de er redigeret med filter. Hun er fortaler for, at ALLE er smukke, som de er, og at selvkærlighed er det bedste man kan give sig selv.

Læs også: 4 Insta-tips: Sådan undgår du at sammenligne dig med andre

@Morganharpernichols

Morgan Harper Nichols er digter, kunstner og musiker. Hendes instagramprofil er fyldt med flotte illustrationer, der fortæller historier, som er inspireret af virkelige fortællinger hentet fra virkelige mennesker. Historierne viser os, at selvom livet giver os udfordringer, så er der altid en vej frem. Profilen vil med garanti inspirere dig til at elske dig selv for, den du er og for alt det, du allerede har opnået.

I digtet på billedet, skriver hun:”Lige nu venter penslen, mesterværket venter på at blive skabt. Selvom du kommer til at spilde en masse maling på gulvet for at komme derhen, må du aldrig holde tilbage af frygt. Tag en dyb indånding, lige her, og bliv ved med at skabe.”

MestLæste