Mit liv

4 Insta-tips: Sådan undgår du at sammenligne dig med andre

Af Ema Seferovic 15. juli 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Instagram kan være hyggelig, sjov, inspirerende og mange andre gode ting. Men gør Instagram dig også ked af det, irriteret og jaloux nogle gange, så får du her fire gode råd til, hvordan du får et sundere forhold til din yndlingsapp.

Hvis du har Instagram, kender du sikkert noget af det her:

Du ser dine venners stories, og du kan se, at de hænger ud – uden dig. Du scroller videre. Der dukker et flot billede op af din yndlingsskuespillerinde. Du ’liker’ og tænker, at du ville ønske, at du også var filmstjerne. Du scroller videre. Du ser din yndlingsinfluencer/youtuber. Hun står med en flot, ny taske. Den gad du godt have, tænker du. Sådan fortsætter du med at scrolle i et kvarter – måske endda i flere timer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men selvom du godt ved, at Instagram bare er Instagram (og glansbilleder), kan du godt mærke, at du bliver ret trist, når du kommer til at sammenligne dig selv med det, du ser. Derfor har vi samlet fire tips til at gøre Instagram til good vibes only!

  1. Mærk efter

Stil dig selv spørgsmålet: ”Hvordan har jeg det egentlig, når jeg er på Instagram?” Hvis du kan mærke, at Instagram oftest gør dig ked af det, er det en god idé at stoppe op og ændre din måde at bruge app’en. Tag snakken med dine BFFs. Måske de har det på samme måde som dig. Det er altid rart at have nogle, der forstår én.

  1. Hit that ”Unfollow”

Følger du profiler, som du kommer til at sammenligne dig selv med? Eller profiler der får dig i dårligt humør, gør dig ked af det, eller på nogen måde spreder negativ energi? Så er et godt råd ikke at følge dem længere. Det gælder både personer, du kender og ikke kender i virkeligheden. Det kan måske føles lidt ubehageligt at ”fjerne” personer, du kender i virkeligheden. Men hvis det føles rigtig for dig ikke at følge dem længere, så er det bare om at trykke ”unfollow”. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør ”unfollowe” nogle, kan du starte med at tage en pause fra at følge dem. Det kan du gøre ved at ”slukke” for deres opslag, så de ikke dukker op i dit feed eller i din story-liste mere. Det kan du gøre ved at trykke på de tre prikker i højre hjørne af deres opslag.

Læs også: Er du afhængig af Instagram?

  1. Tag en pause

Pauser er generelt sunde for os. Det gælder også pauser fra Instagram. Har du lidt en øv-dag, så er en pause fra Instagram og andre sociale medier måske lige det, du har brug for. Fjern Instagram-notifikationerne fra mobilen eller slet app’en helt – det behøver ikke at være for altid! Når eller hvis du er klar til at komme tilbage, kan du altid downloade og logge på Instagram igen. Hvis det virker lidt uoverskueligt at undvære Instagram, kan du måske starte med at tage en uge uden. Det virker nogle gange nemmere at give sig selv en tidsfrist, og hvem ved? Måske finder du ud af, at du slet ikke har et behov for at installere appen igen, når den første uge er gået.

  1. Følg profiler, der gør dig glad

Når du har trykket ”unfollow” på en del profiler, kan du gå ind og følge nogle nye profiler, der gør dig glad, får dig til at grine, gør dig klogere eller måske endda inspirerer dig. Måske vil du gerne lære at strikke? Måske elsker du at opdage ny musik? Måske er du helt vild med at lave mad eller noget helt fjerde. Så er det bare om at gå på opdagelse efter nye profiler ved at søge på forskellige hashtags, der har noget med dine interesser at gøre.

Hvem bliver du glad af at følge på Instagram?

Læs mere om

MestLæste