Mit liv

Hvad må du dele med din veninde?

Af redaktionen 6. august 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I står sammen i tykt og tyndt, og du vil bare gerne dele ALT med din bedste veninde! Men hvornår skal du bare låne løs,og hvornår er det bedst at holde dine ting for dig selv?
Vi Unge giver dig her 7 tips til, hvad du og din veninde kan dele med hinanden - og hvad I ikke bør dele. Må vi dele tøj? Når du låner tøj af en veninde, er det jo ligesom at have en ekstra garderobe. Optur! Og så er det jo også supergodt for miljøet, at I deler frem for at shoppe nyt! Men selv om der er mange gode ting ved at dele tøj, så husk at tænke på, at din veninde kan komme til at spilde på din nye trøje eller slå hul på knæene af dine yndlingsjeans – og selv om det selvfølgelig ikke er med vilje, ville du måske blive lidt irriteret … Så hvis du har noget tøj, som du er ekstra glad for, er det måske en god idé at holde det for dig selv. Må vi dele makeup? Når du og din veninde står foran spejlet og gør jer klar til fest, låner I helt sikkert makeup af hinanden. Men I skal være opmærksomme på, at når I deler makeup, kan I overføre bakterier og sygdomme til hinanden. Din veninde kan godt have øjenbetændelse uden at vide det endnu, og hvis hun maler vipperne med din mascara, bliver du måske også smittet. Ret ufedt at tænke på, ikk’? Derfor er det smartest at holde din makeup for dig selv.

Læs også: Sådan får du mere venindeselvtillid

Må vi dele penge?

Hvis din veninde spørger, om hun må låne en femmer til en kop kakao en enkelt gang, så går det nok, men hvis det er fem kroner hver dag, eller hvis det er et meget større beløb, så skal du passe på! I kan hurtigt blive uvenner, hvis hun ikke lige husker at betale tilbage, og det er ikke så sjovt for dig at skulle rykke hende for pengene. Der bør aldrig være penge mellem venner! Må vi dele lektier? Hvis din veninde ikke har fået lavet sine matematiklektier og spørger, om hun må skrive af efter dig, vil du måske gerne være en god veninde og give hende lov. Men hvis det sker ofte, så bliver du nødt til at sige fra. Hvis hun bare kopierer fra andre og ikke laver sine lektier selv, så lærer hun jo aldrig noget – og så er det da liiidt irriterende, hvis hun får ros for noget, som du har lavet. Også selv om det er din bedste veninde!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Må vi dele kodeord? Skal din veninde kende kodeordet til din Insta-profil eller din YouTube-kanal – og dermed have helt fri adgang til dine sociale medier? Hmm, umiddelbart nok ikke den bedste idé, og du skal i hvert fald tænke dig rigtig godt om, inden du deler dit password med nogen – ja, også din bedste veninde! For kunne hun for eksempel finde på at ”misbruge” det, hvis nu I engang blev glødende uvenner? Hvis du er bare det mindste i tvivl, så lad være! Læs også: 16 trin til at blive BFFs!

Må vi dele kærester?

Uha, den er ikke helt god! For har du virkelig lyst til at date en person, som din veninde engang har flettet fingre og delt mundvand med? Hvis du bliver smaskforelsket i din venindes eks, og du bare MÅ gøre noget ved det, så bliver du i hvert fald nødt til at snakke med din veninde om det, før du begynder at flirte løs. Det ville være så tarveligt at prøve på de helt store scoretrick bag hendes ryg! Må vi dele hemmeligheder? Din kæreste har fortalt dig den vildeste sladder, og selv om han har sagt, at du ikke må sige det videre, så MÅ du bare dele det med nogen! Du fortæller det jo bare til din bestie, og hun looover ikke at fortælle det videre. Men hvis nogen har fortalt dig en hemmelighed, og du har lovet ikke at fortælle den videre, så er det virkelig god stil at holde munden lukket! Tænk på, hvordan du ville have det, hvis det var dine største hemmeligheder, som andre gik og delte i smug …

Læs mere om