Mit liv

Sådan får du mere venindeselvtillid

Af Anna Løwe 2. juli 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du ikke så mange veninder, eller føler du dig udenfor? Det er helt normalt at være sårbar omkring det med veninder, men der er meget, du kan gøre for at undgå de negative tanker.

Du bliver jaloux på din veninde

Det er helt normalt, hvis du sommetider bliver jaloux på din veninde. Dem, du er tættest på, er nemlig ofte dem, du sammenligner dig selv mest med – og hvis din veninde kan eller har noget, du også gerne vil kunne eller have, er det naturligt at blive lidt misundelig. Prøv at være glad på hendes vegne i stedet for at være sur på dine egne. Hvis det er hendes tøj, du misunder, kan du altid spørge, om du må låne det af hende. Og hvis hun har fået en ny veninde, og du føler dig jaloux, kan du også prøve at bruge lidt mere tid på nogle af dine andre veninder eller invitere din veninde og hende den nye på en hyggelig sleepover med film og slik. Du vil sikkert blive positivt overrasket – og måske vil du også selv få en ny veninde!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dine veninder poster noget på Instagram, og du føler dig udenfor

Din mave snører sig sammen, og du får en klump i halsen – du føler dig nemlig udenfor, når du ser, at dine veninder laver noget sjovt uden dig og poster det på sociale medier. Her er det vigtigt at huske, at dine veninder ikke vælger dig fra – de vælger bare hinanden til. Nogle gange har man lyst til at være sammen med sin »sjove« veninde, hende, der elsker at shoppe eller hende, der er ekstra god til at tage initiativ og finde på noget hyggeligt at lave – og det har ikke noget med dig eller dit forhold til veninderne at gøre.

Dine veninder prøver altid alt før dig

Fik din veninde menstruation før dig? Blev hun kysset, før du gjorde? Og har hun måske haft sex, mens du stadig er jomfru? Sådan nogle ting kan gøre, at du kommer til at føle dig »bagud«, og du er måske også bange for, at din veninde vil føle, at I er for langt fra hinanden nu. Husk, at du ikke selv kan styre, hvornår tingene sker. Og din veninde er stadig den samme, som hun var, før hun fik menstruation eller prøvede at kysse, og derfor går hun ingen steder. Du kan tværtimod bruge hende som rådgiver, så det ikke bliver HELT lige så svært, når du selv kommer til de ting – og det er jo rigtig fedt for dig!

Du føler ikke, at du har veninder nok

Det behøver slet ikke være dårligt ikke at have mange veninder. Det er faktisk meget federe at have få gode veninder end at have mange, der bare er okay. At have en håndfuld tætte veninder, du kan fortælle ALT til og lave alting sammen med, er altså meget bedre end bare at smalltalke med en masse forskellige. De vigtigste veninder er nemlig dem, der også er der, når du ikke har det så godt – og det er også dem, der holder hele livet!

Du føler ikke, at du er …

... der nok

Du er bange for, at dine veninder ikke synes, at du prioriterer dem. Du har måske travlt med din hobby, din sport, eller måske går I på hver jeres skole. Det kan også være, at der er en ny kæreste eller et crush, som stjæler meget af din tid. I alle venskaber skal der være en balance – man skal kunne give hinanden plads til andre ting, uden det går ud over venskabet. Hvis du kan mærke, at din veninde savner dig, så vis hende, at du stadig er der! Send en sød besked, arrangér en venindedag kun for jer to, og husk din veninde på, at du er vildt taknemmelig for at have hende i dit liv.

... interessant nok

Du synes, at en masse andre piger har et vildt fedt liv. De har måske mange følgere på Instagram, en superfed stil og altid et eller andet megaspændende at fortælle. Du er bange for, at dine veninder ikke synes, at du er interessant nok, og at de kan finde på at lede efter nye veninder. Men i stedet for at fokusere på alt det du ikke har, er det en god idé at fokusere på det, du har – og alt det, du kan tilbyde dine veninder. Du er helt sikkert omsorgsfuld, loyal og en god støtte, og det er meget vigtigere! Dine veninder har valgt dig, fordi du er, som du er, og ikke på grund af alt muligt du kan eller har gang i.

... sjov nok

Føler du, at der er en forventning om, at du altid skal underholde dine veninder og få dem til at grine? Måske er du »den sjove« i din venindegruppe, og det kan være vildt anstrengende, hvis du altid skal være klar med jokes, sjove kommentarer og underholdning. Prøv at slappe af, og lad være med at tænke for meget over, hvad du siger – ellers er det alligevel ikke sjovt for nogen. Hvis du gerne vil være sjovere, kan du starte med at øve dig i at være mere selvironisk. Når man kan grine af sig selv, virker man også hurtigt sjovere i andres øjne. Men lige meget hvad er det vigtigste altså, at dine veninder er vilde med alle sider af dig – ellers er DE ikke sjove!