Mit liv

Hvad gør en veninde god?

Af Line Sølvhøj Jensen & Anna Løwe 11. juli 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad synes du, der gør en veninde til noget helt specielt? Her kan du læse, hvad Vi Unges læsere synes, der gør en veninde god og se, hvordan "Første gang"-pigerne er gode veninder.

Hun skal ikke tale mig efter munden
Jeg syntes, at en god veninde er en, der har sin egen holdning og ikke taler en efter munden. Og så skal hun selvfølgelig være loyal og sød.
Emilie, 14 år

Man ved, hun ikke siger noget videre
En rigtig veninde er en, man kan grine og pjatte med. Man skal ikke tænke sig om, inden man åbner munden, og man kan forstå hinanden ved bare at udveksle blikke. Man skal aldrig tænke eller sige "nu fortæller du det ikke til andre, vel?" - for man kan stole på hinanden. Og så er en veninde en, man altid kan ringe til, hvis man er ked af det og som ikke tilsidesætter en.
Camilla, 13 år.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Test: Hvilken slags veninde er du?

Man kan stole på hende
Jeg synes, en god veninde er en, man kan stole på, og som man kan snakke med om alt - lige fra hvem, man kan lide i klassen til hvordan det går i familien. Man skal kunne hjælpe og trøste hinanden, hvis der er noget, man er ked af, men også kunne grine og slappe af sammen.
Emilie, 13 år

Man er ligesom søstre
Et godt venskab er, når man kan stole 100 procent på hinanden. Man skal elske at være sammen og have det sjovt sammen. Og så skal man være unikke for hinanden og kunne fortælle hinanden alt, fordi man stoler på hinanden. Og så skal man elske hinanden som søstre.
Zunaira, 15 år

Savner man hende, er hun noget specielt
En god veninde kan man stole på og have det sjovt med. Hun skal kunne tilgive, hvis man kommer til at gøre noget dumt. Og så skal man kunne have skænderier, fordi det styrker venskabet. Hvis man savner sin veninde, når man har været uvenner, så er det fordi, hun er noget helt specielt.
Maria, 13 år

Hun vil altid forsvare mig
En god veninde er en, man har det rigtig sjovt med, og hvor der aldrig bliver akavet stilhed. Hun skal elske mig, selv om hun har set mig i mange pinlige situationer. Når nogen nedgør mig eller bagtaler mig, så skal hun stå frem og forsvare mig, ligesom jeg vil gøre det for hende. Jeg skal kunne snakke seriøst med hende, og kunne stole på hende. Og bliver jeg upopulær, så skal hun stå ved min side, for det viser, at personlighed betyder mere end popularitet.
Lisa, 14 år

Læs også: Skuffer din veninde dig?

Hun er der i tykt og tyndt
For mig er en god veninde en, der altid er der for mig i både tykt og tyndt. Man behøver ikke at være enige om alt, men man skal kunne sige alt til hinanden. Hvis den ene har gjort noget dumt, skal der være plads til, at man kan fortælle hinanden det, uden at den anden bliver sur. For mig er en god veninde også en, der kontakter mig og er interesseret i mig. Og så skal hun være ærlig.
Amalie, 15 år

I galleriet nedenfor kan du se, hvad der gør pigerne i "Første gang" til gode veninder:

Førstegang-pigerneergodeveninder,fordi...

Clara fra "Første gang"
ClaraClara er en god veninde, fordi hun hjælper sine veninder med at få det, de gerne vil have! Hun kan godt finde ud af at tilsidesætte sine egne behov og hjælpe sine BFFs med at få det, de gerne vil have. Hun er stædig og selvstændig, men under overfladen er hun også følsom og empatisk, og det er hun heldigvis dygtig til at finde frem, når hun kan se, at veninderne har brug for det. Derfor er Clara en rigtig god veninde!
Foto: Martin Tanggaard
Lærke fra Første gang
LærkeLærke er en rigtig god veninde, fordi hun altid gør, hvad hun kan for at få veninderne til at shine. Hun ved, hvilken kjole, der passer til præcis det og det, og hun er altid klar med gode råd og tips. Hun elsker også sengehygge med Netflix, dyner og sladder, og man kan altid regne med Lærke, hvis man har brug for at hygge og lave en masse pigeting.
Foto: Martin Tanggaard
Sofie fra Første gang
SofieSofie er superfølsom, og det gør hende til en rigtig god veninde. Hun lærer nemlig af sine fejl og glemmer aldrig, hvad der er sket før i tiden. Derfor ved hun også, at hun skal huske at prioritere veninderne og deres behov, selv om hun måske godt kunne blive en smule kærestekedelig nogle gange. Veninderne betyder nemlig VILDT meget for Sofie, og derfor gør hun også alt hun kan for at pleje sine venskaber.
Foto: Martin Tanggaard
Alma fra Første gang
AlmaAlma er virkelig en god veninde. Hun prioriterer sine veninder rigtig højt og kunne aldrig finde på at droppe aftaler for et crush. Hun hygger sig bedst, når hun er sammen med sine veninder, og hun er altid klar på sjov og ballade. Hun kan få enhver til at blive i godt humør, selv om de er kede af det, så hun er virkelig en veninde, der er guld værd!
Foto: Martin Tanggaard
Mathilde fra Første gang
MathildeMathilde er virkelig bare SØD. Hun er en megagod veninde, for hun kunne aldrig finde på at tale grimt om andre, og hun prøver altid at gøre det, hun kan se, andre har brug for. Hun er nysgerrig og åben og vil rigtig gerne lære andre at kende, så hun kan løfte dem op. Hun har et hjerte af guld, og alle ville være heldige, hvis de havde en veninde som Mathilde!
Foto: Mia Øgendahl

MestLæste