Mit liv

Hjælp, hun stjæler min veninde!

Af Christine Agertoft 13. juli 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har en snedig pige udset sig DIN veninde som SIN nye bedste veninde? Så kan du få gode råd til, hvordan du stopper hende her.

Der er jo ikke noget galt i, at din gode veninde hænger ud med andre piger og har andre veninder, men en gang imellem ved man bare, at nogen er dårligt selskab. Hvis din veninde er kommet i kløerne på en pige, der ikke vil hende noget godt, så skal du:

Være tålmodig
Det kan godt være, at det er lysende klart for dig, at den anden pige er dårligt nyt, men det skal din veninde selv finde ud af. Det nytter ikke noget at prøve at overbevise hende om det. I stedet må du væbne dig med tålmodighed og vente indtil din veninde selv begynder at opdage, at der er noget galt.

Spørg ind
I stedet for at kritisere din venindes nye veninde, så kan du stille nogle skeptiske spørgsmål, hvor du får hende til at overveje, om hun er på afveje. Du kan for eksempel sige: "Du plejer da aldrig at lyve overfor dine forældre. Hvorfor er du begyndt på det nu?".

Læs også: Venindekrise: Red jeres venskab.

Stå fast ved dine meninger
Hvis din veninde synes, at den nye pige er meget sjovere at være sammen med, fordi hun finder på en masse seje ting, så lad være med at prøve at konkurrere med hende ved at gøre ting, du ikke har lyst til. Du og din veninde fandt sammen, fordi I har en masse tilfælles, og det har I stadig. Du skal bare være dig selv og stå ved dine meninger.

Væk minder
Det kan være en rigtig god ide at genoplive jeres venskab ved at vække nogle minder om alle de sjove oplevelser, I har haft sammen. Du kan for eksempel finde nogle sjove gamle billeder frem af jer sammen eller bare nævne nogle episoder. Det kan få din veninde til indse, hvor meget I faktisk har sammen, og at det er værd at holde fast på.

Læs også: Er I bedste veninder?

Del en hobby
Måske er jeres venskab blevet lidt ensformigt, og derfor vil din veninde hellere bruge tid sammen med den anden pige. Så kan du prøve at finde en hobby, sport, koncert eller andet, som du kan dele med hende. Det kan puste nyt liv i jeres venskab.

Brug tid med andre
Det kan være en god ide at bruge noget tid sammen med dine andre veninder. Så kan din veninde se, at du altså også er sjov at være sammen med. Du kan også invitere hende med for at undgå, at hun føler sig udenfor.

Læs også: Hjælp, jeg savner mine veninder!

MegetMere