Mit liv

Få en frisk start i skolen

Af Stine Bødker Nielsen 11. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du træt af din klasse? Eller vil du bare gerne ændre den rolle, du har i skolen? Se her, hvordan du får en frisk start!

Nogle gange kan du godt køre lidt træt i det, når du går i skole. Og måske ville du endda ønske, der var flere ting, du kunne lave om på. Vi har samlet et par gode råd, hvis du kan genkende nogle af de her ting:

Der problemer i klassen
Er der dårlig stemning i klassen? Bliver du mobbet? Hvis du er træt af den måde, I behandler hinanden på i klassen, er det en god idé at hive fat i dine forældre og i lærerne. Få dem til at snakke sammen om, hvad I kan gøre for at lette stemningen i klassen. Nogle gange skal der ikke mere til, end at alle er med til at aftale, hvordan man taler til hinanden og behandler hinanden i klassen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Stop med at bagtale

Du vil have nye venner
Synes du, at dem, du taler mest med i skolen, ikke er særlig gode venner, eller mangler du måske venner i det hele taget, når du er på skolen? Prøv at falde i snak med nogen fra parallelklassen, hvis du er kørt træt i dem fra din egen klasse. Du kan også prøve at deltage i nogle af de ekstra valgfag eller andre ting, der foregår på skolen - for eksempel billedskole, musikskole, forskellige sprogfag eller vær med i skolens musical. På den måde møder du nye mennesker, som ikke på forhånd har et bestemt billede af, hvem du er.

Du vil have bedre karakterer
Står det lidt sløjt til med karaktererne? Nogle gange kræver det bare, at du viser, du hører efter i timerne. Hvis du viser læreren, at du har lyttet efter - eller bare gør et forsøg - vil din lærer automatisk synes, at du klarer dig bedre, også selv om du svarer forkert! Det handler simpelthen om at være aktiv i timen. Det kan også hjælpe, hvis du får nogen til at kigge en ekstra gang på dine lektier for dig. Har din skole en lektiecafé, kan du prøve det. Husk, du kan ikke være det bedste til alting, så det er okay, at du ikke får topkarakterer i alle fag!

Læs også: Sådan får du gode karakterer

Du vil slippe for en dum lærer
Har du en lærer, som taler ned til dig eller måske ligefrem mobber dig foran hele klassen? Nogle gange kan lærere være rigtig uretfærdige, og det er slet ikke okay! Sig det til dine forældre og prøv også at fortælle det til en anden lærer - en du stoler på. De kan hjælpe dig til, at der bliver gjort noget ved det. Du kan også snakke med dine klassekammerater om det, så de kan hjælpe dig med at sige fra, når læreren går over grænsen.

Læs også: Læreren bortvist efter mobning

Du vil gerne skifte stil
Vil du gerne prøve at ændre din stil og den måde, folk ser dig på? Start med en makeover - det kan både være ny tøjstil, en ny frisure og en ny attitude. Smid de ting ud, som, du ikke længere vil have, skal definere, hvem du er. Er du for eksempel træt af at være hende med briller, kan du skifte til kontaktlinser. Du kan også starte en blog. En modeblog kan vise din stil, og andre typer af blogs kan vise andre sider af dig selv. Gå i gang med en stor portion selvtillid og vær ikke bange for at vise verden, hvem du i virkeligheden er!

I galleriet kan du se, hvordan du gør lektierne lidt sjovere!

Gørlektiernelidtsjovere!

Find en café, et bibliotek eller sæt dig ned på en bænk i parken – frisk luft og nye omgivelser er guf for koncentrationen! Når du kommer ud af huset, har du nemlig ikke tusind andre ting, der kan distrahere dig. En bonus er også, at du bedre kan holde fri uden dårlig samvittighed, når du så endelig kommer hjem.
Foto: Shutterstock
Lad os sige, du skal læse den her lange og kedelige bog i løbet af en weekend. En hel roman lyder af meget, men det gør en side ikke. Beløn dig selv, hver gang du når til slutningen af en side. Det kan være en snack, at tjekke din snapchat for de seneste opdateringer eller et telefonopkald med din bedste veninde, når du har nået tyve sider.
Foto: Shutterstock
Der er intet federe end at skrue helt op for højtalerne og synge med på sin yndlingssang! Det hjælper bare ikke så meget, når du skal skrive en stil til i morgen. Find noget roligt musik uden sang, så sangteksterne ikke distraherer dig. Lige pludselig går det mega-tjept med den engelske stil!
Foto: Shutterstock
Det er videnskabeligt bevist, at hvis du tygger et stykke tyggegummi med en usædvanlig smag, imens du laver lektier, og så tygger den samme slags smag, imens du tager en test eller skal snakke om det i klassen, så vil din hjerne have nemmere ved at fremkalde information. Megasmart!
Foto: Shutterstock
Hvis du er et konkurrencemenneske, vil du måske synes, det er fedt at tage tid på, hvor lang tid du er om at løse opgaverne, så du løbende kan forbedre din tid. Du kan for eksempel sætte et mål om, hvor hurtig du vil være til at kunne løse ugens regnestykker. Hvis du træner din hurtighed, vil du også klare dig bedre til eksamenerne!
Foto: Shutterstock
Snak til dig selv, og spar ikke på rosen! Sig ”yay, jeg får topkarakter i det her”, eller ”jeg bliver en stjerne til ligninger”. Jo mere du siger det, jo mere vil du begynde at tro på, at det faktisk sker.
Foto: Shutterstock
Hvis planen er, at du skal gøre rent på dit værelse lige efter, du har lavet alle dine lektier, så er det altså ikke specielt motiverende, og det bliver sejt at komme igennem det. Sørg for at have et eller andet nice at se frem til! Du kan for eksempel se et afsnit af din yndlingsserie eller drikke varm kakao med skumfiduser, når det sidste punktum er sat, eller den sidste side er læst. Så kan du altid gå i gang med rengøringen derefter …
Foto: Shutterstock

MestLæste