Mit liv

Er det på tide at slutte venskabet?

Af Line Sølvhøj Jensen 12. januar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Nogen gange kan det være nødvendigt at slutte et venskab og komme videre. Tjek tegnene på, at dig og din veninde er vokset fra hinanden og find ud af, hvordan I kommer videre.

Er du sammen med din veninde, fordi du har supermeget lyst til at være sammen med hende? Eller er det egentlig mere fordi, du synes, at du bør? Hvis du er sammen med din veninde af pligt, så er det måske på tide at få afsluttet venskabet og komme videre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan bekæmper du veninde-jalousi.

Tegn på, at venskabet er slut:
• Du gider ikke være sammen med din veninde.
• Det irriterer dig, når hun ringer eller skriver.
• Du synes, at I ses alt for meget.
• Du keder dig, når I er sammen.
• Der er flere og flere ting, der irriterer dig ved hende.
• I har ikke rigtig nogen fælles interesser mere.

Hvorfor slutter venskaber?
Der kan være mange grunde til, at et venskab slutter. Måske er I vokset fra hinanden, har fået nye venner eller I er stoppet med at gå til den samme sport, som netop var det, der gjorde, at I havde så meget tilfælles før.

Du forandrer dig hele tiden og får nye interesser, og derfor er det helt naturligt, at du også møder nye mennesker, og de gamle venner langsomt ryger i baggrunden.

Læs også: Er I vokset fra hinanden?

Hvad kan du gøre?
Et venskab behøver ikke at slutte helt, bare fordi I ikke er så tætte, som I har været. Måske kan I stadig være rigtig gode venner, men det der supertætte venskab, som I havde før, er måske bare for meget.

Hvis du går og er megairriteret på din veninde eller du overhovedet ikke ved, hvad du skal snakke med hende om, når I er sammen, så er det højest sandsynligt, at hun har det på sammen måde. Derfor er det en god idé at snakke med din veninde om det. Du kan jo sige til hende, at du ikke føler, at I er så tætte mere, og spørge hende, hvordan hun har det.

Måske har I bare brug for en lille pause, hvor I ikke ses så meget mere. Det kan også være, at det hjælper at få snakket om tingene, og jeres venskab bliver supergodt igen.

Hvis I finder ud af, at I er vokset fra hinanden, og I faktisk ikke har det store venskab mere, så betyder det ikke, at I aldrig mere skal ses. I kan stadig være sammen - måske bare en gang hvert halve år, hvor I lige hører, hvordan det går med hinanden, og I kan jo også stadig være venner på Facebook og sende hinanden søde hilsner engang imellem.

Læs også: Hvad gør en veninde god?

MestLæste