Mit liv

Brug dine veninder forskelligt

Af Line Sølvhøj Jensen 16. december 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Når du tænker over det, så synes du måske, at der er ret stor forskel på dine veninder. Og det er der faktisk en god grund. Læs hvorfor her!

Dine veninder er sikkert meget forskellige, og det er altså ikke tilfældigt. Du vælger nemlig helt ubevidst veninder, der passer til forskellige sider af dig selv.

Derfor er veninder forskellige
Når du tænker over det, så har du jo faktisk ret mange forskellige sider: Du kan pjatte totalt meget og fjolle løs, være superalvorlig og snakke om seriøse ting, men måske også være en stille mus engang imellem. Og helt uden at tænke over det, så vælger du veninder, der passer til de forskellige sider af dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor er der også nogen gange, hvor du har brug for at være sammen med én veninde, mens det nogle andre dage er en helt anden veninde, du har brug for. Og hvis du tænker lidt over det, så kan du faktisk udnytte, at dine veninder er forskellige og lære noget af dem alle sammen.

Læs også: Skal man have en bedste veninde?

Sådan kan du bruge dine veninder:

Den udadvendte og sjove veninde
Hende kan du bruge til at blive inspireret af og måske stjæle hendes mod. Hvis du selv er en lille smule genert og gerne vil være mere udadvendt, så er der jo helt klart en grund til, at du er blevet veninde med hende: Du kan jo lære rigtig meget af hendes mod og selvtillid.

Den stille og lyttende veninde
Du har sikkert brug for at finde ro engang imellem og snakke om nogle alvorlige ting. Her er din stille og lyttende veninde supergod. Du kan slappe af, når du er sammen med hende, og hun kan sikkert få dig i godt humør, hvis du er lidt trist, fordi hun er så god at snakke med.

Læs også: Kan du ikke udstå din venindes veninde?

Den bestemmende og dominerende veninde
Du kan faktisk også lære noget af din dominerende veninde. Hendes måde at overbevise andre og kæmpe for sin egen vilje er ikke en helt dårlig egenskab at have. Mange, og især piger, har det med ikke at lytte til deres egne behov og følelser. Men det er vigtigt at gøre for at kunne være glad og opnå det, du gerne vil.

Den fraværende veninde
Du har sikkert også en veninde, som du synes, der er ret fraværende. Hende kan du også lære noget af! Hendes måde at sige nej til det, hun ikke lige orker, eller sige fra over for det, hun ikke har tid til, er faktisk ret godt at kunne. På den måde kan du måske undgå at blive stresset, fordi du har gang i alt for mange ting.

MestLæste