Mit liv

Bliv bedre til at få venner

Af Susie Pedersen 9. juni 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Synes du, det er lidt svært at få nye veninder? Se her, hvordan du kan gøre det lidt nemmere at få nye bekendtskaber.

Som det første er det vigtigt at understrege, at det er meget forskelligt fra person til person, hvor mange venner man har brug for eller har lyst til at have i sit liv. Nogle har det bedst med at have rigtig mange venskaber, hvor andre har det bedst med at have enkelte, rigtig gode veninder.

Læs også: Hvor godt kender du din veninder?

Hvis du nogle gange tænker, at du rigtig gerne ville have flere venner, så er der nogle simple ting, som du kan gøre. En grundregel er dog, at man ikke skal ændre på sig selv for at få flere eller nye venner – tværtimod, så skal du stå ved, hvem du er og vise dit dejlige selskab.

Læs også: Sådan får du flere drengevenner

Man kan møde nye mennesker rigtig mange steder. Hvis du starter til en ny sportsgren elle får en ny hobby, er der helt sikkert nogle rigtig søde piger, som du har en masse tilfælles med.  Og det er en god start. Nogle synes også, det er hyggeligt at møde veninder online. Det kan være, at I er medlem af den samme gruppe på Facebook eller tilfældigt følger hinanden på Instagram – begge dele kan danne grundlag for nogle hyggelige venskaber og penneveninder, som man kan skrive med.

Vi har samlet syv gode råd til dig, der gerne vil blive bedre til at få venner.

Blivbedretilatvenner

Ja, det lyder som en kliché! Men ikke desto mindre kommer man rigtig langt med et imødekommende smil. Hvis du møder nye folk med et smil, så er der langt større chance for, at de vil bemærke dig og falde i snak med dig.

Shutterstock

Måske er din kommende veninde lige ved siden af dig, uden du ved det? I stedet for du altid er sammen med din bedste veninde i skolen eller til jeres fritidsaktiviteter, så være åben, hvis du kommer i gruppe med en, du ikke kender så godt endnu. Tænk, hvis I bare klikkede vildt godt. 

Shutterstock

Selv om det ville være rart, hvis alt kom flyvende til en, så er virkeligheden ikke helt sådan.  Faktisk så er vi i Danmark lidt dårlige til at snakke med mennesker, vi ikke kender så godt. Hvis du føler, at du har en bekendt, som du ville hygge dig i selskab med, så tag fat i personen, og hør, om I ikke skal hænge lidt ud efter skole eller i en weekend. Eller hvis du har mødt en, du klikker godt med, så sørg for, at det ikke løber ud, fordi ingen af jer tog initiativ til at ses igen. 

Shutterstock

For at du kan få nye venner, er du nødt til at hvile i dig selv. Hvis du prøver at være en anden udgave af dig selv, vil personerne, du møder, ikke føle, at du er til stede. Hvis I skal få glæde af hinanden på lang sigt, er det derfor vigtigt, at du hviler i dig selv og er dig selv.  

Shutterstock

Det er slet ingen skam at have veninder, som du har fået igennem Facebook eller andre websteder. Faktisk kan det være rigtig rart at have en god veninde, som ikke kender alle ens andre veninder. Man snakker bare om nogle andre ting, når man ikke har fælles bekendte, og hvis I nu har et fælles idol, så skal snakken nok løbe af sted. 

Shutterstock

Hvis du ikke føler, du har nogle venner overhovedet og har rigtig svært ved at stå ansigt til ansigt med nye mennesker, så kan det også være en god idé at møde nye venner gennem samlingssteder på nettet som forskellige forums. Der er rigtig mange, der føler sig ensomme, og derfor er der mange sider, der har til formål at få folk til at mødes og snakke sammen på kryds og tværs. 

Shutterstock

Sidst, men ikke mindst, skal du være åben for at møde nye mennesker. Det kan sagtens være, at du har haft en dårlig oplevelse med en ny veninde engang, og så er det endnu vigtigere at huske, at alle mennesker er forskellige, og fordi det gik dårligt med én ny veninde, betyder det ikke, at det vil gå sådan med alle dine nye bekendtskaber. 

Shutterstock

MegetMere