Amalie Vilslev
Mit liv

Amalie Vilslev skrev afskedsbrev før sin død: "Dit hjerte er kæmpestort, og det er fyldt med omsorg"

af Line Frandsen 8. februar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Lucas Enggrob Ørsted/TV 2
Amalie Vilslev vidste, at hun skulle dø. Derfor satte hun sig ned og forfattede et afskedsbrev, da hun havde været på hospice i nogle uger.

Amalie Vilslev vidste, at døden var ved at indhente hende.

Hun led af en sjælden lungelidelse, og sidste sommer var hendes tilstand blevet så alvorlig, at hun flyttede på hospice.

Men Amalie fastholdt, at hun ville leve livet til det allersidste, og hun inviterede TV 2 med til at følge hendes sidste tid.

I TV 2-dokumentaren “Amalie skal dø” følger man derfor Amalie i hendes sidste tid, og her fortæller hun blandt andet, hvordan hun forsøgte at forberede både sig selv og sin familie på, at livet var ved at være slut.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Amalie besluttede således at skrive et afskedsbrev:

– Min mor sad ved siden af mig, da jeg skulle begynde. Hun sagde, jeg ikke kunne skrive noget forkert. Hun fik tårer i øjnene, da hun sagde det, og hun måtte gå lidt væk, fortæller Amalie i dokumentaren.

I brevet takkede Amalie blandt andet sin mor:

“Mor, du har reddet mit liv. "Tak" er nok det mest minimale ord, der findes, når man tænker på alt det, du har gjort for mig. Dit hjerte er kæmpestort, og det er fyldt med omsorg, kærlighed og en humor i topform. Jeg har altid set op til dig for det væsen, du har…“, skrev Amalie.

Sygdommen

Amalie Vilslev led af den sjældne sygdom morbus osler.

Den kan give udposninger og forvrængninger i lungernes blodkar, hvilket resulterede i et alt for højt tryk i lunger og hjerte.

Amalie Vilslev blev lungetransplanteret, men efter to år og tre måneder fik Amalie Vilslev konstateret en kronisk afstødning.

Hun flyttede på hospice 6. juli 2022.

Amalie sov stille ind 16. august 2022.

Amalie kaldte det en “befrielse at få sagt ordentligt tak”:

– Det gør man jo ikke rigtig. Det må være virkelig hårdt for forældre at vide, at deres barn skal dø. Jeg kan godt føle skyldfølelse over, at jeg skal dø før mine forældre. Jeg føler, at jeg er skyld i, at de er kede af det og har den sorg, fortalte Amalie videre i den dokumentaren.

Amalie sov stille ind på hospice 16. august 2022 omgivet af sin familie.

Du kan se dokumentaren “Amalie skal dø” på TV 2 Play.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.