Mit liv

9 råd du SLET IKKE skal lytte til

Af Louise Haack 22. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
"Gode" råd er der masser af, men der er altså bare nogle af dem, som du skal lade være med at følge ...

Du kender dem helt sikkert godt. Alle de ”gode" råd som dine forældre, bedsteforældre eller alle mulige andre mennesker hele tiden føler, at de skal give dig. Men nogle af dem skal du altså bare ikke lytte til … 

1. ”Lad nu være med at gøre noget, jeg ikke ville have gjort.” 

Helt klart, mormor. Du har jo også gang i det vilde liv med strikkeklub og eftermiddagskage hver dag. Dine bedsteforældre (eller forældre) vil dig helt sikkert det bedste, men nogle gange skal du altså ikke følge alle deres ”gode” råd. Medmindre du bare ELSKER at strikke og drikke kaffe …

2. ”Det er nok bedst, hvis du ikke tager et stykke kage til, for du får sikkert ondt i maven af det.”

Det kan da godt være. Men det kan du jo kun finde ud af, hvis du spiser et ekstra stykke kage … Tænk nu, hvis du ikke får ondt i maven, så kan du måske spise et tredje stykke!

Læs også: 8 ting, der gør dig mere kreativ

3. ”Du kommer helt sikkert i godt humør, hvis du ser ”The Notebook”.”

Øh, nej? Det eneste, der kommer til at ske, hvis du ser den film, er, at du kommer til at græde, indtil der ikke er flere tårer tilbage i dine øjne, og det bliver du jo helt sikkert glad af … NOT!  

3. ”Lad nu være med at bruge alle dine penge på nyt tøj. Måske får du brug for dem til noget andet.”

Ja, ja. Det er rigtigt, at det er klogt at spare op og gemme lidt penge, hvis man pludselig får brug for dem. Men du kunne jo også bare spørge din far, om du ikke godt må få liiiidt flere lommepenge, fordi du er kommet til at bruge dem alle sammen på noget, der var MEGET nødvendigt.

4. ”Glem ham. Hvis han ikke svarer på din besked, er han ikke god nok til dig.”

Jo, han er så. For søde Mikkel fra parallelklassen er jo helt perfekt. Han skal bare lære at svare på sms’er, når de kommer og ikke først et par dage senere – mon ikke han gør det, hvis jeg bare bliver ved med at sende nye sms’er til ham? 

Læs også: 7 ting, du IKKE vil høre dit crush sige

5. ”Lad være med at pille i den gule bums. Det bliver bare meget værre.” 

Hold nu mund! Selvfølgelig ved du godt, at det ikke er smart at pille i en bums, men du kommer under ingen omstændigheder til at forlade dit værelse med det gule monster i panden. Det kommer ALDRIG til at ske.

6. ”Prøv at lade din telefon ligge derhjemme en dag. Det føles virkelig befriende.”  

Eller også kommer du virkelig til at føle dig alene og forladt, fordi du slet ikke kan følge med i, hvad alle dine veninder laver. Så… Det kommer IKKE til at ske. Telefonen skal med.

7. ”Du bliver nødt til at lære, at der ikke altid kommer en og rydder op efter dig.” 

Ja, ja … Men indtil der ikke er nogen, der kommer og tager opvasken, som du efterlader i køkkenet, så bliver du bare ved med at gå fra den. Tak, mor!

Læs også: 8 ting du (næsten) kun kan sige ja til

8. ”Hvis du ikke har held i kærligheden, så har du held i spil!” 

Det kan da godt være. Men det er faktisk lidt ligegyldigt, for du vil jo meget hellere score Rasmus fra ungdomsklubben, end du vil vinde over din lillebror i ”Bezzerwizzer” …

9. ”Det hele bliver nemmere, hvis du bare fortæller mig om det og snakker med mig.”

Måske har din mor ret. Men det er ikke ensbetydende med, at du skal fortælle hende om, hvordan DIN flirt har kysset med irriterende Signe, som faktisk slet ikke kan lide ham, men kun gjorde det for at pisse dig af. Det snakker du med dine veninder om – ikke dine forældre.

Drenge kan altså også sige nogle ret irriterende ting en gang imellem. Se selv her: 

15mega-irriterendetingdrengesiger

Du kan lige så godt sige ligeud, at jeg ser forfærdelig ud. Hvis du ikke har noget pænt at sige, så ti venligst stille. På forhånd tak!

Shutterstock

Du kan lige så godt sige ligeud, at jeg ser forfærdelig ud. Hvis du ikke har noget pænt at sige, så ti venligst stille. På forhånd tak!

Kan du se dem her? De hedder bryster, og du har gloet på dem den sidste time. Så du er tydeligvis klar over, at jeg ikke er en af drengene!

Shutterstock

Hvem var det lige, der ringede dig op? Jeg bestemmer altså selv, hvad jeg putter i min krop. Også selv om det er chokoladekage til morgenmad og Snickers til aftensmad! 

Shutterstock

Øh jo, du er bare ikke vild nok med mig! Hvorfor siger du det ikke bare, som det er?

Shutterstock

Piger kan faktisk godt være i dårligt humør, uden at det skyldes menstruation, så hvis jeg er sur, er det højst sandsynligt, fordi du lige har sagt eller gjort noget, der er meganederen! 

Shutterstock

Tror du, at jeg vågner om morgenen og ser sådan her ud? Nej, vel? Hvis jeg har lyst til at bruge en halv time på at glatte mit hår, så gør jeg det.

Shutterstock

Og hvad er jeg så? Jeg ved godt, hun er megasmuk, men du har ikke en chance, så hvad med at give mig et kompliment i stedet? Argh!

Shutterstock

Fordi det er for koldt at gå barfodet. Og hvad kommer det egentlig dig ved?

Shutterstock

Seriøst? Jeg har lige skrevet en halv roman til dig i en sms - og så får jeg ikke andet svar end "Ok"?

Shutterstock

Undskyld mig, men prøv du lige at bløde i fem dage, samtidig med at det føles som om du bliver sparket i maven? Nej vel? Det tænkte jeg nok.

Shutterstock

Hold dine stødende fantasier for dig selv, tak! Og hvis jeg har, hvad kommer det så dig ved? 

Shutterstock

Hvad er der med de kys?! Not. Your. Business!

Shutterstock

Og det var ikke specielt drenget sagt, for havde du været en rigtig mand, ville du ikke dele alting op i ”drenge” og ”piger”!

Shutterstock

Stop! Hvorfor råber du ikke bare, at du ser mig som en af drengene i stedet for at tvære det ud i ansigtet på mig hele tiden? Skal jeg også kalde dig for min BFF eller for en af pigerne?

Shutterstock

Måske brokker vi os, fordi du siger sådan nogle tåbelige ting? Desuden var den kommentar ren drengebrok, så… duh!

Shutterstock

MegetMere