kreativ pige
Krea

8 ting, der gør dig mere kreativ

Af Stine Kærsgaard 21. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Drømmer du om at blive mere kreativ? Det er faktisk slet ikke så svært at vække sin kreative sans til live.

Åh, kan du godt blive lidt misundelig, når du ser, hvor kreative dine veninder er? Og synes du aldrig, det er dig, der kommer på de nye, sjove ideer til frisurer, cool outfits, smukke kager eller geniale hjemmelavede ting til værelset?

Hvis du gerne vil være mere kreativ, så bør du kigge lidt på, hvordan kreative mennesker får inspiration, for små ændringer i dine hverdagsvaner kan faktisk gøre dig mere kreativ! Her er otte ting, du kan gøre for at blive mere kreativ:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Giv dig tid til at (dag)drømme

Når du dagdrømmer, bruger du din hjerne og styrker din fantasi, og det er rigtig godt, hvis du gerne vil være en krea-haj. Nogle mennesker har let ved at drømme, mens det for andre kan være lidt sværere bare at lade tankerne få frit løb. Læg telefonen fra dig, og kig ud af vinduet, når du sidder i bussen eller på bagsædet i bilen … så vil du mærke, hvordan dine tanker begynder at vandre.

Vær nysgerrig

Kreative mennesker er for det meste ret nysgerrige på alverdens ting og er heller ikke bange for at stille dumme spørgsmål. Så når du støder på noget, du synes er megainteressant, så brug tid på at blive klogere på emnet!

Læs også: Det siger dine hænder om dig

Lyt og lær af andre mennesker

Andre menneskers historier kan faktisk inspirere dig meget mere, end du tror. Så husk at lytte godt efter, når folk indvier dig i deres tanker, planer og drømme.

Læs bøger

Ord, beskrivelser og historier er guf for din kreativitet, da du tvinger din hjerne til at skabe visuelle billeder omkring den historie, du læser.

Hør musik

Man stimulerer virkelig sin kreative sans, når man lytter til musik. Så hvis du alligevel bare render rundt derhjemme, så sæt et lækkert album på i stedet for bare at lade fjernsynet køre i baggrunden.

Brug dine sanser

Nogle gange kan det skærpe din kreativitet, hvis du husker dig selv på at dufte, smage og lytte lidt ekstra, når du oplever nye ting.

Læs også: Test: Hvilken stil skal du have på dit værelse

Skriv dagbog

Kreative mennesker har ofte et ”rigt” indre liv og en masse tanker om alt muligt. I stedet for at glemme de ting, som kan føre til en masse gode idéer og projekter, så skriv dem ned i en dagbog. På den måde kan du udnytte det kreative kaos, som eksisterer i dit hoved.

Lav dine egne ting!

Øvelse gør mester! Derfor skal du øve dig på de ting, som du gerne vil være bedre til – hvad enten det er at sy tøj, lave fondant, lægge makeup eller tegne.

Mangler du inspiration til at drømme dig væk? Her er 10 drømmerejser ...

10drømmerejser

1. Maldiverne. Øgruppen Maldiverne syd for Indien er et sandt paradis. ”Ubeskriveligt smukt” og ”vidunderligt afslappende”, skriver en rejsearrangør, og det tror vi godt på! Svøm med delfiner, få massage til lyden af bølgernes brussen og nyd en iskold drink midt i paradis – tjek!
2. Thailand … har rigtig meget at byde på! Er du til afslapning og sol, storbyræs i Bangkok eller safari i den frodige jungle – eller kombinér det hele – så er Thailand stedet for dig. Alt kan nemlig lade sig gøre, og folket er vildt venligt!
3. Hawaii. ”Aloha!” – Hawaii har ikke kun nogen af verdens smukkeste sandstrande, men også en vildt flot natur med vandfald, vulkaner og farverige blomster. Så tag til grillfest på stranden, snup en middagslur under palmerne og prøv kræfter med surfing på en af Hawaiis smukke øer. Psst! De kendte er vilde med Hawaii, så måske kan du møde dit idol!
4. Brasilien … helt præcis: Karneval i Rio. Hvert år før påske fyldes Rios gader med festklædte og glade mennesker. Karnevalet er blevet så populært, at det tiltrækker tusindvis af mennesker fra hele verden, og vi kan godt forstå det: Festen varer i flere dage, alle er velkomne, og optoget er måske det vildeste, du nogensinde kommer til at opleve!
5. Cruise in the Caribbean. Er du til luksus og total afslapning kombineret med spændende oplevelser? Så skal du helt sikkert på krydstogt i Caribien. Slik sol om dagen og oplev spændende byliv om aftenen. Reggae-rytmer på Jamaica, hotte Miami eller musikalske San Juan på Puerto Rico? Vælg selv dit drømmecruise!
6. Los Angeles. Spot lækre skatere på strandpromenaden i Venice Beach, tag en slapper på Malibus hvide sandstrande, tjek de kendtes dyre huse ud i Beverly Hills, kom bag kulisserne i Universal Studios … mulighederne er mange i englenes by.
7. Cabo San Lucas … er Mexicos perle! Afslapning er på dagsordenen, hvis du besøger den populære ferieby, der har alt fra skønne sandstrande til et levende byliv. Havnen er utrolig smuk, og så er der også mulighed for at dykke og andre aktiviteter, hvis nu du får lidt for meget energi til at ligge stille. Og ja, byen er fluepapir for kendte – bonus!
8. Australien. Vi elsker kænguruer – de er SÅ søde! Alene den grund er nok, men landet ”down under” har meget at byde på: Storbyer, koralrev – Great Barrier Reef og vildt smuk natur. Australien er helt sikkert for den eventyrlystne, men tro os, du skal nok få slukket din tørst efter oplevelser, dem er der nemlig nok af!
9. Bora Bora … er lågsuuuus! Den lille ø midt i Stillehavet har masser er smukke laguner, hvide sandstrande og fortryllende koralrev. Slå dig ned i paradis og lad tiden flyve forbi. Vi er specielt vilde med de hyggelige træhytter, der ligger midt ude i vandet – vi gad godt!
10. New York. Nej, der er ikke specielt varmt, men New York er bare en by, vi ikke kan få nok af! Byen er svær ikke at forelske sig i, når man står midt i Times Square, mærker stemningen på Broadway og ikke mindst shopper amok i de kæmpe butikker – top nice!

MestLæste