Åh, kan du godt blive lidt misundelig, når du ser, hvor kreative dine veninder er? Og synes du aldrig, det er dig, der kommer på de nye, sjove ideer til frisurer, cool outfits, smukke kager eller geniale hjemmelavede ting til værelset?

Hvis du gerne vil være mere kreativ, så bør du kigge lidt på, hvordan kreative mennesker får inspiration, for små ændringer i dine hverdagsvaner kan faktisk gøre dig mere kreativ! Her er otte ting, du kan gøre for at blive mere kreativ:

Giv dig tid til at (dag)drømme

Når du dagdrømmer, bruger du din hjerne og styrker din fantasi, og det er rigtig godt, hvis du gerne vil være en krea-haj. Nogle mennesker har let ved at drømme, mens det for andre kan være lidt sværere bare at lade tankerne få frit løb. Læg telefonen fra dig, og kig ud af vinduet, når du sidder i bussen eller på bagsædet i bilen … så vil du mærke, hvordan dine tanker begynder at vandre.

Vær nysgerrig

Kreative mennesker er for det meste ret nysgerrige på alverdens ting og er heller ikke bange for at stille dumme spørgsmål. Så når du støder på noget, du synes er megainteressant, så brug tid på at blive klogere på emnet!

Læs også: Det siger dine hænder om dig

Lyt og lær af andre mennesker

Andre menneskers historier kan faktisk inspirere dig meget mere, end du tror. Så husk at lytte godt efter, når folk indvier dig i deres tanker, planer og drømme. 

Læs bøger

Ord, beskrivelser og historier er guf for din kreativitet, da du tvinger din hjerne til at skabe visuelle billeder omkring den historie, du læser.

Hør musik

Man stimulerer virkelig sin kreative sans, når man lytter til musik. Så hvis du alligevel bare render rundt derhjemme, så sæt et lækkert album på i stedet for bare at lade fjernsynet køre i baggrunden.

Brug dine sanser

Nogle gange kan det skærpe din kreativitet, hvis du husker dig selv på at dufte, smage og lytte lidt ekstra, når du oplever nye ting.

Læs også: Test: Hvilken stil skal du have på dit værelse 

Skriv dagbog

Kreative mennesker har ofte et ”rigt” indre liv og en masse tanker om alt muligt. I stedet for at glemme de ting, som kan føre til en masse gode idéer og projekter, så skriv dem ned i en dagbog. På den måde kan du udnytte det kreative kaos, som eksisterer i dit hoved.

Lav dine egne ting!

Øvelse gør mester! Derfor skal du øve dig på de ting, som du gerne vil være bedre til – hvad enten det er at sy tøj, lave fondant, lægge makeup eller tegne.

Mangler du inspiration til at drømme dig væk? Her er 10 drømmerejser ...

10 drømmerejser