teenager
Mit liv

8 fede ting ved at være teenager

Af Marie Søndergaard, Sophie Niemann 26. april 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har spurgt jer om, hvad det allerfedeste ved at være teenager er. Find svaret her!

Ja, nogle gange kan det altså godt være lidt hårdt at være teenager, for man oplever en masse ting første gang, man skal finde ud af, hvem man egentlig er, og så sker der bare generelt mange forandringer i ens liv og med ens krop. MEN … det er altså også superfedt at være teenager, og det må man ikke glemme!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag testen: Hvor meget teenager er du?

Vi har sat nogle forskellige svarmuligheder op, som I har stemt på i et spørgeskema på vores Facebook-side. Herunder kan I se, hvad I stemte i bund og i top på listen over otte fede ting ved at være teenager (man kunne stemme på tre ting):

 1. Man oplever ting for første gang (kys, forelskelse, kæreste, fest osv.) – 70 procent
 2. Man bruger masser af tid med veninderne – 58 procent
 3. Man har mere frihed, end da man var barn – 35 procent
 4. Man har lange ferier – 34 procent
 5. Man har mulighed for at tjene sine egne penge – 23 procent
 6. Man har tid til at dyrke fritidsaktiviteter – 21 procent
 7. Man kan drømme om fremtiden – 19 procent
 8. Man går i skole – 4 procent

Læs også: Sådan føles det at være teenager i GIF'er

I havde også selv mange andre gode bud på, hvad der er fedt ved at være teenager. Herunder er nogle af de ting, I skrev:

 • Man har en undskyldning for at være umulig
 • Man bliver i højere grad respekteret, når man siger sin mening, end da man var barn
 • Man lærer meget om sig selv
 • Man får mere ansvar
 • Man skal endnu ikke bekymre sig om husleje og regninger
 • Man oplever ikke så mange krav og forventninger, som voksne gør
 • Man får lov til at lave ting uden sine forældre

Herunder kan du læse om ting, du kommer til at fortryde, mens du er teenager:

5tingalleteensvilfortryde

Du har nok prøvet at udbryde noget i den her stil: ”AAARG! Hvorfor har du ikke vasket mit træningstøj?!” eller ”WHAT?! Jeg gider virkelig ikke have koteletter til aftensmad!”. Det er udbrud, som er helt urimelige over for dine stakkels forældre, som egentlig ikke bestiller andet end at varte dig op med tøjvask og aftensmad. Mens man er teenager, kan man godt have lidt svært ved at forstå, hvorfor ens forældre ikke bare altid kan være overmennesker, der står klar til at hjælpe en lige så snart, det brænder på. Med tiden bliver du dog klogere, indser hvor forkælet du har været og hvor meget, dine forældre faktisk har gjort for dig.
Som teenager går man rigtig meget op i at blive accepteret. Du har sikkert også prøvet at ændre lidt på dig selv bare for at ”passe ind” i en bestemt venindegruppe. Med alderen bliver du klar over, at det slet ikke er nødvendigt. For de gode veninder er nemlig dem, som kan lide dig, for præcis den du er.
Når man er teenager, eksperimenterer man – også med makeuppen. Derfor kommer du garanteret igennem en periode med for meget foundation i for mørk en tone eller kommer til at bruge en øjenskygge, som bare ikke gør noget godt. Med tiden bliver du derfor mere bevidst om, hvorfor udtrykket ”less is more” er nice.
Sidder du og sover i tysk- og historietimerne? Når du bliver ældre og er på storbyferie i Berlin, så vil du ærgre dig over, at du ikke hørte bedre efter i timerne, når ham den søde tyske fyr gerne vil snakke med dig. Og når du spiller BezzerWizzer vil du måske også være lidt irriteret over, at du ikke hørte bedre efter, når din historielærer slyngede årstal ud.
Det er ret vigtigt at se cool ud – især, når man er teenager! Derfor vil du sikkert også opleve at lide i strømpebukser, korte kjoler og tynde jakker, selv om det er frostvejr og orkan. Når du om mange år ser tilbage på dine teenageår, vil du sikkert have svært ved at forstå, hvorfor du havde lyst til at udsætte dig selv for det …

Læs mere om

MestLæste