Mit liv

10 ting du kan lave, når veninderne er på ferie

Af Kristine Bjørkman 4. maj 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Suk! Skal du tilbringe sommerferieren hjemme i Danmark, mens alle dine veninder skal ud at rejse til eksotiske rejsemål, og frygter du, at det bliver über kederligt? Bare roligt det behøver det ikke at blive, se bare her!

Sommerferien nærmer sig, wuhuu! Eller det synes du måske ikke, for du kan se frem til en laaaaang og kedelig sommerferie i Danmark, mens alle dine veninder er ude at rejse. Men hvem siger, at en sommer i det danske behøver at blive kedelig? Vi har samlet en række sjove ting, du kan lave herhjemme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hjælp, jeg savner mine veninder!

1. Sommerferie-aktiviteter
De fleste kommuner har forskellige sommerferietilbud til kommunens børn og unge. Det kan være vandski, tennis, kampsport og meget andet. Det er en perfekt lejlighed til at være aktiv, have det sjovt og møde nye mennesker. Måske er du endda heldig at få en smuk kulør af alle udendørsaktiviteterne, så det ikke kun er dine veninder, der kan møde nougatbrune i skole efter sommerferien.

2. Smuttur til Sverige
Selvom du måske ikke skal på ferie, behøver det ikke betyde, at du ikke kan tage en smuttur til det store udland. Du kan for eksempel tage færgen fra Helsingør til Helsingborg eller toget fra København til Malmø. OG bonus bonus det er endda billigere at shoppe i Sverige! Nice!

3. Bare det ender på 'is'
Sommeren er lig med vaffelis, pindeis og stangtennis. Find den nærmeste græsplæne og lav en stangtennis-konkurrence og brug pauserne på at slikke den ene is i dig efter den anden.

Læs også: Sådan overvinder du din kedsomhed.

4. Lav en wellness-dag
Hvorfor ikke bruge ventetiden, indtil dine veninder er hjemme igen, på at forkæle dig selv. Lav en rigtig wellness-dag, hvor du går til frisøren og får dig en cool sommerfrisure, snacker lækre frugtspyd, lægger en sommerlig neglelak, forkæler huden med en ansigtsmaske og plukker brynene. Så er du über sommerlækker, når veninderne vender tilbage.

5. Spille-grille-aften
En rigtig familieaften på en af de lange sommeraftener er et must. Tænd op for grillen og hiv brætspillene frem. Når mørket og duggen falder på, kan I krybe under nogle tæpper, grille skumfidusser og fortælle skræmmende spøgelseshistorier i skæret fra grillen. Uuuuh hyggeligt!

6. Shopping
Shopping er altid godt tidsfordriv, så lok din mor, søster eller kusine med på shopping og kombinér det med et cafébesøg, en havnerundfart eller måske en tur med cykeltaxa rundt i byen. På den måde kan du sagtens få en hel dag til at gå, uden at du savner dine veninder, og hvem elsker ikke at få fornyet garderoben?

7. Dans løs
Bor du nær København og elsker du at give den gas på dansegulvet? Så kan du fra den 20. juni til 21. juli ganske gratis ryste rumpen til zumba, svinge hofterne til afrikanske rytmer eller holde ryggen rank i en standarddans. Hver mandag til torsdag er der nemlig gratis danseundervisning i Fælledparken.

Læs også: 20 ting, du skal nå i sommerferien.

8. Stranden
Et det strandvejr, skal du da helt klart på stranden og lege strandsild. Eftersom veninderne er ude at rejse, er det oplagt at smide en invitation til en af pigerne fra parallelklassen eller til en, som du måske normalt ikke hænger ud med - veninder kan man jo ikke få for mange af!

9. Hæng ud med drengene
Hvorfor ikke hænge ud med drengene, nu når veninderne bare har taget det første og bedste fly langt væk fra dig. Hvad med en hyggelig videoaften eller et strandparty? Veninderne bliver garanteret misundelige og vil langt hellere høre om dig og drengenes aftener sammen, end de vil fortælle om deres egne ferieoplevelser.

10. Festival
Vi ved det, der er ikke så meget ved at slå teltpløkkerne i en grøn festivalplæne uden veninderne, men i stedet kunne du jo arbejde frivilligt, så får du billetten gratis, har gode muligheder for at få en masse nye venner og kan lytte til god musik dagen lang... We love it <3

Læs også: 15 tips til den bedste sommerferie.