Identitet

Koreograf giver sine bedste råd: Sådan laver du en viral TikTok-dans

Af Tanja Hartmann 11. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du på TikTok, og elsker du at lave dansevideoer? Så skal du læse med her. Den verdenskendte danske koreograf Nicky Andersen giver dig her sine bedste råd til, hvordan du laver en TikTok-dans, som går viralt.

TikTok har efterhånden taget verden med storm, og her er dansevideoer især blevet et kæmpe hit. Men hvordan laver man lige den perfekte TikTok-dans?

Det har koreografen Nicky Andersen sat sig for at vise. Han har i skrivende stund over 450.000 følgere på den populære app, så det tør godt siges, at han har knækket koden til virale danse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I et interview med DR giver Nicky sine fem bedste råd til, hvordan du laver en dans på TikTok, som når bredt ud.

Det er derfor med at finde mobilen frem, trykke på optag og fyre dine bedste dansetrin af ved hjælp af disse fem råd:

LÆS OGSÅ: Ny TikTok-trend: Sådan bliver du usynlig ligesom Harry Potter

1. Find det rette hit

Der er ingen dans uden den rette musik, og her er det med at vælge en sang, der hitter lige for tiden. Det vil helt sikkert få dine følgere til at danse med på beatet.

- Det er et godt udgangspunkt at finde et nummer, der er oppe i tiden, hvis din video skal nå ud på TikTok, fortæller Nicky Andersen til DR.

2. Lav dit helt eget move

Det kan spice din video lidt op, hvis du sætter dit eget personlige præg på dansen. Her kan du finde på et helt nyt dansetrin, som du ikke har set før. Tænk på hvor cool det vil være, hvis andre på TikTok begyndte at lave dit move?

LÆS OGSÅ: Her er 5 sjove TikToks, du kan lave med dine søskende

3. Brug masser af hashtags

Gå aldrig ned på hashtags. Brug gerne så mange hashtags som muligt, så er der nemlig bedre chance for, at dine videoer dukker op i TikTok-feedet, så andre kan se dem.

- Det er vigtigt at kunne kategorisere videoen i et hashtag. Udover originale hashtags er det en god ide at kigge på explore-siden efter hvilke hashtags, der trender lige nu og bruge dem, siger Nicky Andersen til DR.

4. Lav en nem dans

Din dans skal ikke være alt for svær, hvis du ønsker, at andre skal kunne danse med. Prøv at lave så nemme moves som muligt, så andre på TikTok nemt kan kopiere dine trin.

- Det er vigtigt, at nogle af dansene er lette at kopiere for andre, før det tager fart og spreder sig til trends, siger Nicky til DR.

LÆS OGSÅ: Bliv inspireret af disse 6 kropspositive TikTokere

5. Tag inspiration fra emojis

Hvis du mangler lidt inspiration til den næste fede dans, så kan du finde inspiration gennem din smartphones emojis. De kan nemlig give ideer til sjove dansetrin.

- Det kan være god inspiration at kigge efter nogle emojis og prøve at efterligne dem i en dans, fortæller Nicky Andersen til DR.

Du kan også finde inspiration fra en af Nickys populære og virale danse:

 

Læs mere om