sex education
kærlighed

Brevkassen: Jeg er forelsket i en pige fra klassen. Hvad skal jeg gøre?

Af redaktionen 7. november 2023
Foto: Cr. Sam Taylor/NETFLIX
"Det er også svært at blive venner med hende, fordi der allerede er dannet “grupper” i min klasse." Sådan skriver en læser til os. Vores ekspert i følelser og kærlighed, Kristina, giver et godt råd her.

Hej Vi Unge

Jeg er en pige på 14 år, og jeg er rimelig sikker på, at jeg er forelsket i en pige fra min klasse. Der er bare de problemer, at hun vist har en kæreste, som er en dreng, og at jeg ikke rigtigt er venner med hende.

Jeg er heller ikke særlig god til at få venner. Det skal også lige siges, at vi startede i en ny klasse her sidste år, så jeg har heller ikke kendt hende i så lang tid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men det er også svært at blive venner med hende, fordi der allerede er dannet “grupper” i min klasse, og min veninde er ikke så glad for de andre piger, da hun synes, at de er divaer. Hvordan kommer jeg i kontakt med hende, jeg er forelsket i?

Kærlig hilsen den rodede pige

Kære pige

Det må være dejlige følelser, du har for pigen. Følelser, du nu nyder på afstand, mens du tænker over, hvordan du kan komme tættere på hende.

Det virker lidt kompliceret – især det faktum, at hun har en kæreste, gør det ekstra svært, og det er noget, du bliver nødt til at respektere. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, så mit råd til dig vil være at snakke en masse med dine nærmeste venner og veninder om det, så du kan få luftet dine følelser og tanker.

Hvis det viser sig, at pigen er single – eller bliver det – kan der være flere indgange til at komme i kontakt med hende. Også hvor du nærmer dig i tempo, du er OK med:

- Du kan nærme dig hende og hendes gruppe i skoletiden og være med i deres snakke og blive tryg ved det.
- Du kan invitere pigerne hjem til dig eller til noget hygge ude i byen.
- Ved gruppearbejde kan du spørge, om hun vil arbejde sammen.
- Du kan gå til samme fritidsinteresse som hende.
- Du kan skrive til hende og f.eks. fortælle, at hun virker sød, og om hun har lyst til at lave noget sammen efter skole.

Det kræver mod, men jeg håber, det kan hjælpe dig på vej.

Kram Kristina