Identitet

Bryd ensomheden: Her er 6 veje ud af den

Af Tanja Hartmann 24. februar 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Lider du af ensomhed? Og ved du ikke, hvordan du skal bryde den? Heldigvis er der hjælp at hente. Her kan du få nogle gode råd til, hvordan du kommer ud af ensomheden.

Ensomhed er en følelse og en tilstand, der kan komme af mange grunde. Den kan opstå, fordi du føler, at du ikke har nok venner, men du kan faktisk også føle dig ensom, selvom du har mange mennesker omkring dig. Det kan være, at du ikke føler dig forstået eller lyttet til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Uanset grunden til ensomheden kan det være en meget ubehagelig følelse at have. Heldigvis er du ikke alene. Der findes mange tilbud, der altid står klar med en hjælpende hånd og en vej ud af ensomheden. Vi giver dig her seks veje, der kan føre dig væk fra ensomheden.

1. Bliv en del af Ventilen Danmark

Hos Ventilen Danmark kan du blive en del af et trygt fællesskab, hvor du kan møde andre unge, der har det på præcis samme måde som dig selv. Mødestederne hos Ventilen kan findes i mange af Danmarks kommuner. Her kan du møde op, hvis du er mellem 15-25 år. I mødestederne er der sjove aktiviteter for alle, og her kan du med andre unge og Ventilens frivillige lave lækker mad, spille sjove spil, være kreativ og vigtigst af alt - være sammen med andre, der forstår dig, og hvad du går igennem. Du kan læse mere om tilbuddet her.

2. Del dine tanker med Headspace

Headspace er et gratis tilbud, der hjælper dig, der har brug for at snakke med én om din ensomhed. Her har du altid nogen, som du kan dele dine tanker med. Headspace kan hjælpe dig med at forstå følelsen af ensomhed ved at lytte til dig, rådgive og hjælpe dig godt på vej. Hvis du er mellem 12-25 år, kan du besøge et af deres centre i landet. Du kan også vælge at ringe eller chatte med Headspaces rådgivere, hvis du er mere tryg ved det. Læs mere om tilbuddet her.

3. Meld dig ind i Husrum

Husrum er et gratis tilbud i Horsens og Aarhus. Her kan du deltage, hvis du er mellem 12-30 år. Tilbuddet er drevet af frivillige, der står klar til at byde dig, der har følelsen af ensomhed, velkommen til et trygt fællesskab. Husrum giver dig mulighed for at øve dig i at være social. Her kan du blive en del af forskellige venskabsordninger i netværksgrupper eller på tomandshånd. Du vælger helt selv, hvad du har det tryggest med. Find ud af mere om tilbuddet her.

Læs også: Hvad er Ensomhed?

4. Find nye venner

Hvis du mangler nogle bekendtskaber i dit liv, kan du blandt andet melde dig ind i Facebook-gruppen ’Find en veninde - #dueraldrigalene’. Gruppen er til dig, der ønsker nye venskaber. Herinde kan du møde andre, som også søger venner. Hvis du mangler en, som du kan dele sjove oplevelser med, se film med, gå ture med, snakke med, gå på cafe med eller noget helt andet, så kan du helt sikkert finde en sød person i dette forum. Det kræver bare, at du samler modet til at slå et opslag op i gruppen om, at du søger en ven. Hvis det virker grænseoverskridende, kan du også holde øje med, om en anden person har slået et opslag op. Så kan du være den første til at skrive til personen. Måske det kan blive starten på et godt venskab? Du kan finde gruppen her.

5. Lav frivilligt arbejde

Måske er frivilligt arbejde noget for dig? Her kan du møde andre frivillige, som du kan få et tæt bånd til. Arbejdet for den gode sag kan nemlig skabe en samhørighed mellem jer, og det kan give jer et helt specielt bånd til hinanden. Samtidig med at du kan blive en del af et hyggeligt fællesskab, så gør du også en forskel for andre. Hvis du er interesseret i at finde et frivilligt job, kan du se de forskellige muligheder her.

Læs også: Føler du dig ensom?

6. Start til en fritidsaktivitet

Der er en tendens til, at vi ofte kommer godt ud af det med folk, som vi har noget til fælles med. Derfor kan det være en ide, at du finder dig en hobby, som du synes er sjov. Det kan være alt fra en sportsaktivitet, dans, skuespil til strikning, madlavning eller at lære et nyt sprog. Der findes masser af forskellige fritidsaktiviteter, som du kan starte til. Her kan du måske møde en sød person, som du deler den fælles interesse med. Hvis du ikke ved, hvilken hobby du skal kaste din kærlighed over, kan du teste, hvilken hobby du skal have her.

Læs mere om

MestLæste