Hvis du elsker gyserfilm, kostumer og efterår, så er oktober helt sikkert din yndlingsmåned. Det er nemlig halloween – eller allehelgensaften, som det hedder på dansk.

Der er virkelig mange gode og uhyggelige film på Netflix, som passer perfekt til halloween. Vi har valgt 5 af de bedste film ud til dig. Se dem, hvis du tør!

1. Tales of Halloween

Denne klassiske amerikanske halloweenfilm foregår på allehelgensaften, som er den 31. oktober. Den handler om ti forskellige historier, der alle har det til fælles, at hovedpersonerne bliver angrebet af overnaturlige væsner og øksemordere.

2. IT

I en rolig amerikansk by gemmer klovnen Pennywise sig under jorden, hvor han terroriserer og kidnapper byens børn. Flere år efter hans lillebrors forsvinden begynder Bill at se klovnen, og sammen med hans venner vælger han at tage kampen op mod den skræmmende klovn. Du skal helt sikkert ikke se den alene, hvis du gerne vil sove i nat!  

Læs også: Vild med halloween? Læs alt om det her

3. Veronica

Den spanske gyserfilm, Veronica, kaldes for den mest uhyggelige gyserfilm på Netflix lige nu. Den handler om pigen Veronica, der sammen med sine veninder tilkalder hendes far under en seance. Det viser sig dog, at det ikke er Veronicas far, som de får tilkaldt, men i stedet en ond ånd. Filmen bliver endnu mere creepy, når man ved, at den er baseret på en virkelig historie.

4. Don’t Breathe

Denne film er virkelig ikke for bange sjæle. Den handler nemlig om en gruppe tyve, som bryder ind i en blind mands hjem. De tror, det bliver et nemt røveri, da den blinde mand er helt hjælpeløs, fordi han ikke kan se dem. Men de tager grueligt fejl.

5. Malevolent

Søskendeparret Jackson og Angela lever af at snyde almindelige mennesker til at tro, at deres huse er hjemsøgt af onde ånder. De er aldrig blevet opdaget, men en dag besøger de et hus, der virkelig er hjemsøgt. De kommer hurtigt til at fortryde, at de har sagt ja til opgaven.

Læs også: Se stjernernes halloween-kostumer

Find popcornene frem og invitér dine veninder over til ægte halloween-hygge. I kommer helt sikkert til at blive bange på den gode måde!

Alt du skal vide om halloween:

Alt du skal vide om Halloween