DIY

Pas godt på dine penge i ferien

Af Annonce 1. juli 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du ud at rejse i ferien? Så læs med her, og få de bedste tips til, hvordan du får mest ud af dine lommepenge!

Du har ferie, og du skal rejse til et spændende land med familien, weee! Men hvordan passer du bedst på dine penge og får mest ud af dem, når du er i udlandet? Vi har fået et par gode råd fra Danske Bank.

Læs også: Bruger du for mange penge?

Inden ferien

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

* Tjek med dine forældre, om du er forsikret på rejsen . Det er nemlig rigtig surt at komme ud for et uheld eller tyveri i udlandet og så ikke have en rejseforsikring. Nogle forsikringsselskaber giver dig et lille plastickort med, som viser, du er forsikret - det er rart at have. Husk at tjekke, om du er forsikret, hvis dine forældre ikke er med på ferien.

* Tænk over, hvordan du vil betale for ting på turen. Det kan være en fordel at få et betalingskort i din bank, så du ikke behøver at bære rundt på en masse kontanter. I nogle banker kan du få et Visakort eller MasterCard, fra du fylder 15 år, hvis din far eller mor skriver under på det. Kortene er smarte, fordi de både kan bruges i Danmark og i udlandet. Læs mere her!

* Overvej, hvor mange penge du vil bruge på turen. Du kan lægge et lille budget, så du ved, hvor mange penge du skal bruge på mad og transport. Du skal sikkert også købe et par souvenirs og shoppe lidt, og måske skal du betale entré, hvis du skal prøve nogle forlystelser eller lignende. Hvis du har svært ved at få et overblik, kan du måske få dine forældre til at hjælpe dig .

* Hvis du skal have vekslet penge inden rejsen, er det sikrest at gøre det i din bank eller hos et vekselkontor. Men kan du få et betalingskort med på turen i stedet for at veksle, er det helt klart det sikreste.

Test dig selv: Hvordan er du med penge?

På rejsen

* Har du et betalingskort med, så pas godt på det! Dæk over din hånd, når du indtaster din pinkode og sørg for ikke at dele din pinkode med nogen. Hvis andre får fat i dit betalingskort og misbruger det, bliver kortet lukket, og så står du uden penge. De tabte penge dækker banken, hvis du ikke har delt din pinkode med andre, men det er alligevel surt at mangle penge resten af turen.

* Det er gratis at bruge betalingskort, når du shopper i butikker, men når du hæver penge i automater, koster det et gebyr på 30 kroner hver gang, så hæv gerne til lidt flere dage ad gangen, hvis du gerne vil have kontanter.

Læs også: Sådan sparer du penge.

* Gem dine kontanter på hotellet - de fleste hotelværelser har en lille boks, man kan låse. Så kan du tage et lille beløb fra boksen hver dag, inden du går ud, så du ikke skal bære rundt på alle dine penge hele tiden. På den måde risikerer du ikke at miste alle pengene, hvis din taske bliver stjålet. Det er også en god idé at have kort og kontanter tæt på kroppen - for eksempel i en bæltetaske eller lignende, for så er de sværere for tyvene at stjæle.

Artiklen er lavet i samarbejde med Danske Bank. Vi har fået gode råd fra bankrådgiver Kristian Have, som du kan møde her.

MestLæste