Mit liv

Bruger du for mange penge?

Af Line Sølvhøj Jensen 4. juni 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du kan bare ikke overleve uden den bluse, og de sko er bare for fede! Bruger du lidt for mange penge? Lær hvordan du sparer penge – og overholder det!

Det med at bruge penge er lidt en ond cirkel. Jo flere penge, du bruger, jo mere lyst får du til at købe mere og mere. Har du først fået en vane med, at du skal have en ny bluse på, hver gang du skal til fest, så er det måske på tide, at du lige stopper op og tænker over, om du er blevet afhængig af at bruge penge!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan sparer du penge
Allerførst skal du beslutte dig for, at NU skal du spare. Her får du nogle tips til, hvordan du sparer penge - og husk at det skal overholdes!

• Når du får lommepenge eller løn, hvis du har et job, så hæv de fleste af pengene og lad for eksempel din mor holde nogen af dem. Det betyder ikke, at du ikke må bruge dem, men du bliver ikke så let fristet til at bruge penge, når du skal bede hende om pengene først.

• Få oprettet en opsparingskonto i banken. Når der går penge ind på din konto, så kan du overføre dem til din opsparing. Sætter du for eksempel 500 kr. ind på din konto, bliver det hurtigt til mange penge (og du kan købe dig noget godt!)

[faktaBox]• Lav en liste over alt det, du købte i sidste måned. Herefter streger du alt det ud, som du godt kunne have undværet. Har du for eksempel købt fem bluser, så kunne du godt have nøjes med en (eller måske to!)

• Hvis du skal på shoppingtur med veninderne, så hæv nogle penge på forhånd - og ikke ret mange. Du bruger jo ikke for mange penge, når du ikke har dem med!

• Hver gang du bliver fristet til at købe noget, så spørg dig selv, om du virkelig har brug for det.

• Lyder genbrug som noget for gamle damer? Så tager du helt fejl! Du kan finde supermeget fedt genbrugstøj, og du kan spare rigtig mange penge.

• Vil du virkelig gerne have en ny sommerjakke? Du må godt købe den! Ja, du læste rigtigt! MEN det kræver, at du ikke køber noget andet tøj! Husk, at du først må købe jakken, når måneden er gået og du har bestået din prøve med ikke at købe andet.

• Når veninderne vil en tur på café, så foreslå dem, at I laver mad derhjemme i stedet for. Det er meget billigere, og så er der måske endda råd til lidt dessert!

MestLæste