Mad & opskrifter

Snacks til eksamen

Af Oliver Kokholm Ungermann 26. maj 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Skal du snart til eksamen? Så skal du huske at tage snacks med! Få gode idéer til, hvad du kan medbringe, her.

Det er rigtig hårdt at sidde til eksamen i mange timer af gangen, hvor man skal arbejde hårdt og koncentrere sig. Men det er endnu hårdere, hvis du ikke sørger for at få spist og drukket undervejs. Vi har samlet nogle forslag til, hvad du kan tage med og spise, uden at det larmer så meget, at du ikke tør tage det i brug.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan holder du hovedet koldt til eksamen

Nødder

Det er superlækkert at have nødder med til eksamen. Det er sundt, det er ikke besværligt at spise, og det er rart at have noget, man kan spise i løbet af hele eksamenen. Hvis du ikke vil have, at det skal larme for meget, kan det være en god idé at hælde dine nødder i en pose, der er nem at åbne, hjemmefra, så du ikke skal sidde bakse med det.

Müslibarer

De kan fås i flere, sunde varianter, og så smager de rigtig lækkert. Müslibarer er bare en god løsning som eksamens-snack, da de ikke fylder noget i tasken, og de er hurtige at spise, når du vil holde en lillebitte pause og få ny energi.

Læs også: Alt du skal vide om eksamen

Frugt

Det er dejligt nemt at tage et par stykker frugt med til eksamen. Du kan for eksempel spise en banan, et æble, en pære eller tage en lille pose med jordbær med.

Til den søde tand

Du behøver ikke tænke vildt meget på, om det er sundt eller ej, når du er til eksamen. Hvis du har det bedst med at have en chokoladebar eller en lille pose slik med, skal du gøre det. Det vigtigste er, at du hele tiden er ved godt mod, da det helt klart vil afspejle sig i dit resultat.

Læs også: Sunde snacks, der giver dig energi i skolen

Smoothie

Hvis du har overskud til at forberede noget dagen før, kan du lave en smoothie, hælde den på flaske og stille den på køl, så den er lækker og kold til dagen efter. En smoothie giver dig supermeget energi og mætter også, så hvis du hellere vil have det, din krop skal bruge, igennem en drik, er det en god løsning.

Snack-sandwich

Skal du sidde til en skriftlig eksamen i lang tid, er det vigtigt at få masser af fibre og fuldkorn. Du kan for eksempel lave nogle små snack-sandwhiches med grove brød og noget lækkert pålæg på.

Læs også: Sunde snacks til lektierne

Drikkevarer

Du må endelig ikke glemme at få nok at drikke. Husk en stor flaske vand og noget lækkert ved siden af - for eksempel saftevand eller juice.

Hvad kan du bedst lide at tage med til eksamen?

snapchat, vi unge

MestLæste