Mad & opskrifter

Opskrift: Lækker mysli

Af Line Sølvhøj Jensen. Foto: Colourbox 12. oktober 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er vigtigt, at du får en morgenmad, som kan holde dig i gang hele dagen. Prøv denne superlækre mysli!

Morgenmad skal både være sund og indeholde masser af fibre, der kan holde dig i gang hele dagen. Og så skal den selvfølgelig smage godt! Vi har spurgt en kostekspert om opskriften på en superlækker og sund mysli.

Det skal du bruge:
Havregryn
Rosiner
Nødder
Lidt tørret frugt
Hvedeklid
Lidt honning

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du:
Tag alle ingredienserne og bland dem sammen i en bradepande - husk bagepapir under, så det ikke brænder fast. Hæld lidt honning over og bland det hele godt sammen. Sæt det ind i ovnen ved ca. 150 grader til havregrynene er lidt gyldne eller til du selv synes, den er okay.

Læs meget mere om kost og sundhed på www.fenger-vitae.dk!

Find flere opskrifter her:

Lav den skønneste smoothie.

Lav lækre frugtspyd.

Lav den perfekte tøse-brunch.

Herunder kan du læse alt, du skal vide om morgenmad!

Altduskalvideommorgenmad

Et blødkogt æg eller en lille æggekage er fyldt med protein og holder dig mæt i lang tid. Hvis du synes, æg i sig selv er lidt kedeligt, så lav eventuelt den ”spanske omelet,” hvor der også er tomater, champignoner og peberfrugt i.
Man forbinder måske ikke lige grøntsager med morgenmad, men da vi jo skal have massere af dem i løbet af dagen, kan vi lige så godt starte tidligt på dagen. En grøntsags-smoothie med spinat, avokado og æble giver en super start på dagen.
Der er en grund til, at havregryn er de flestes favorit. Det mætter supergodt og giver dig en masse energi. Hvis du synes, det er kedeligt, så blandt grynene op med lidt nødder og rosiner.
Der findes alverdens lækre varianter af yoghurt og skyr, som du kan spise til morgenmad. Top med din yndlings musli – eller lav denne variant, som du kan drysse på.
Hvis du ikke har verdensstørste appetit om morgen, så skær lidt frugt ud og put det i en skål. Om sommeren kan du for eksempel spise friske bær og om efteråret de lækre æbler.
Et stykke groft brød med masser af kerner og lidt ost er superfint, hvis du foretrækker det som morgenmåltid.

MestLæste