Mad & opskrifter

Den ultimative opskrift på ris à la mande

Af Luise Gregersen 9. december 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ris à la mande er en af vores yndlingsting ved julen – så hvorfor vente helt til juleaften? Få den ultimative opskrift på ris à la mande her.

Ris à la mande er jo cirka den niceste dessert i verden - men desværre får man den som regel kun serveret i julen! Derfor synes vi, at du skal udnytte hele julemåneden og lave ris à la mande så mange gange som muligt. Hey, det er jo kun jul én gang om året!

Læs også: Sunde julesnacks

Her får du den ultimative opskrift på traditionel ris à la mande.

Det skal du bruge til ris à la mande

En deciliter grødris
To deciliter vand
Seks deciliter sødmælk
Fire deciliter piskefløde
100 gram smuttede, hakkede mandler (og en hel mandel, selvfølgelig)
To spiseskefulde sukker
En vaniljestang
En knivspids salt

Læs også: Få den bedste december ever

Sådan laver du ris à la mande

Kog risengrøden - på vand og sødmælk - aftenen før sammen med en flækket vaniljestang og en smule salt. Rør i gryden jævnligt, og pas på, at grøden ikke brænder på. Når risene er møre, og grøden er jævn, skal den køle af og stilles på køl natten over.
Pisk fløden til flødeskum og vend den med grøden og de hakkede mandler. Smag til med sukker, og stil din ris á la mande på køl, indtil den skal serveres. Servér din ris à la mande med kirsebærsauce, og husk at putte en hel, smuttet mandel i, inden du stiller den på bordet.

Dehyggeligstejuledates

Bor I tæt ved Tivoli eller en anden forlystelsespark, hvor der er pyntet op til jul? Find det varme tøj frem og tag en tur sammen dertil. Er der noget hyggeligere end at gå rundt mellem alle de flotte julelys, og få en kop varm kakao eller te? Nej! Og når det er koldt, er der jo endnu en god grund til, at I skal være tætte og varme hinanden!
Lok din mor eller far til at købe lidt ler og nogle fine ting til en juledekoration, og inviter din kæreste eller flirt over til en omgang julehygge. Hvis I vil gøre endnu mere ud af det, kan I endda selv gå på jagt i skoven eller andre steder i naturen efter mos, gran og kogler til dekorationerne. Det passer perfekt til en lille hyggelig juledate på en lørdag eller søndag.
Juleferien er et af de bedste tidspunkter på året at gå i biografen på, da der altid er premiere på en masse gode film – og så har I også rigeligt med tid! Find en dag mellem jul og nytår, og spørg ham, om han vil med. Og hvis du ikke er klar til at date ham alene endnu, kan du invitere en veninde, og høre ham, om han har en ven, han kan tage med.
Har I købt julegaver til hinanden i år? Hold jeres egen lille juleaften, hvor I åbner hinandens gaver og julehygger. Det er nemlig lidt sjovere at se hans ansigtsudtryk, når han åbner den pakke, du har brugt en masse tid på at finde. Og så kan det jo være, at du får et lille kys som tak for din fine gave. Yay!
Det er ikke alle drenge, der er vilde med at shoppe, men derfor kan juleshopping sagtens blive en god juledate alligevel. Du kan for eksempel tilbyde ham at hjælpe med at finde de julegaver, han skal købe, eller I kan vise hinanden, hvad I ønsker jer. I kan også stoppe undervejs på en café for at få varmen og snakke lidt sammen.
Et par hyggelige timer i køkkenet med en sød fyr, og så kommer der endda lækker julekage ud af det - så bliver det vist ikke meget bedre! Julebag er oplagt til en date, fordi I er sammen om det, kan pjatte lidt imens, og bagefter kan I se en film, hvor I spiser jeres nybagte snacks.
Inviter din søde fyr over i weekenden, og spær jer inde på værelset arm i arm under dynen med en hyggelig julekalender, som I begge kan lide og gerne vil gense. Og I skal selvfølgelig se lige fra fra 1. december til d. 24. Det er SÅ hyggeligt!
Er der julefest i jeres klasse eller på skolen? Det er måske ikke en date, men det er et oplagt sted at flirte lidt med dit crush. Kast dig ud i det – du kommer ikke til at fortryde det! Måske når I endda at blive kærester, inden året er omme?

MestLæste