vi unges blog

En positiv oplevelse som skilsmissebarn

Af Amanda 4. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læsernes blog: Amanda er skilsmissebarn, og selv om det var hårdt i starten, så er det endt godt. Læs hendes blogindlæg her.

Jeg er skilsmissebarn, og mine forældre har været skilt i syv år nu. Det vil sige, at jeg var 9 år, da de blev skilt. Lige da det skete, var jeg selvfølgelig ked af det, og jeg græd meget. Det tog også hårdt på min storesøster, som var 16 år på det tidspunkt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg havde aldrig forestillet mig, at det kunne ske for mine forældre, for de havde aldrig haft nogle kæmpe skænderier, hvor de havde råbt og skreget af hinanden. Derfor kom det som et kæmpe chok for både min søster og jeg, at de pludselig skulle skilles. Min mor sagde, at det var fordi, de ikke elskede hinanden mere, altså ikke på den samme måde, som de gjorde engang.

Læs også: Hvis dine forældre skal skilles.

Jeg var næsten det eneste skilsmissebarn i min klasse - der var kun få andre, som jeg ikke snakkede med, så jeg følte mig lidt alene. Min søster var jo som sagt ret meget ældre end mig, så vi snakkede ikke rigtig om sådan nogle ting. Ingen af mine veninders forældre var skilt, så de forstod ikke helt, hvordan jeg havde det.

Heldigvis havde jeg en super god klasselærer, som tog mig til side i klassen og sagde, at hvis der var noget, jeg ville snakke om omkring skilsmissen, kunne jeg bare komme til hende. Jeg blev super glad over, at hun ikke bare var ligeglad, for det kunne hun jo i realiteten bare være.

I dag bor jeg hos min mor og besøger min far hver anden weekend, og det fungerer rigtig godt. Min søster er flyttet hjemmefra, så hende ser jeg ikke så tit mere. Både min mor og far har fundet nye kærester. I starten kunne jeg ikke forestille mig min mor sammen med andre end min far og omvendt, men i dag har jeg det helt fint med det, også fordi både min mors og fars nye kæreste er super søde.

Jeg har et meget tæt forhold til min mor, og vi kan snakke om alt mellem himmel og jord. Derfor har jeg også kunnet sige til hende, når jeg har været utilfreds med noget. Nogle gange kan det godt være svært at være skilsmissebarn, men der er også mange fordele, for eksempel får man dobbelt så mange gaver til jul og fødselsdag.

Et godt råd til jer, der er skilsmissebørn, er at snakke med jeres forældre om det og ikke være bange for at spørge ind til årsagerne til skilsmissen.

Læs også: Hjælp, min forældre skal skilles.

MestLæste