Vi Unge

Turen går til Sverige

Af Stine Bødker nielsen 19. juni 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Heja Sverige! Se, hvad du kan lave af spændende ting, hvis du skal på ferie i Sverige i år.

Skal du holde ferie i landet med det blå og gule flag? Så læs med her, og se de fedeste ting, du kan opleve i Sverige!

Gå i barndommen
I Sverige har man bygget en hel by til ære for Astrid Lindgrens fantastiske historier. Den hedder Astrid Lindgrens Verden og ligger i Småland. Og så er den en perfekt mulighed for at gå i barndommen og genopleve de fine verdner fra bøgerne!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Slikflyveren
I Sverige findes der et helt fly fyldt med bland-selv-slik! Det hedder Godisflyget, og du kan læse mere om det her. Hvis du er til megabillig slik (og hvem er ikke det?!), er flyet lige noget for dig! Og så ligger det på vejen mod Astrid Lindgrens Verden - perfekt roadtrip!

Læs også: Turen går til Frankrig

Gå i genbrug
Svenskerne er glade for genbrug, så Sverige bugner med fede genbrugsbutikker. Prøv for eksempel at gå på genbrugsjagt i Malmø - der er også proppet med andre superfine butikker.

Tag til Stockholm
Stockholm er en vaskeægte storby med masser af seje seværdigheder. Der er for eksempel en gammel middelalderby (lidt i stil med Den Gamle By i Aarhus), som er helt fra år 1255. Lady Gaga optræder i Stockholm til august - det kunne blive den vildeste fest af en ferie at se koncerten!

Spis svensk
I princippet kunne du også bare tage i IKEA og spise der, men svenske kødboller og "kanelbullar" (svenske kanelsnegle) er et must, når du er i Sverige! Svensk mad smager også bare bedre, når man er i Sverige og ikke på møbeludsalg.

Kig på svenske fyre
Åh, de er så søde de svenske, lyshårede drenge! Det myldrer med guf for øjnene i Sverige, så tjek lige de svenske gutter ud, mens du har chancen!

Læs også: Vil du have en sommerflirt?

Tjek naturen
Sverige har en superflot, vild natur, som kan være meget mere spændende, end den vi har i Danmark. Hvis du godt kan lide frisk luft og natur, er det derfor en god ide at tage ud og fiske i en sø, tage på teltlejr eller vandretur i den svenske natur.

Vidste du, at …
… det svenske ord for kaffe er fika?
… Sverige har det højeste antal McDonald's restauranter per indbygger i Europa?
… Stockholm er Sveriges hovedstad?
… Sverige er det største land i Norden?

MestLæste