Vi Unge

Sommerferie: 9 ting, du kan lave lige nu!

Af Marie Søndergaard 19. juli 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Endelig er det sommerferie, og det er dejligt med afslapning! Men man kan også komme til at kede sig lidt. Se her, hvad du kan lave lige nu.

Det er så skønt at få en pause fra skolen med en lang sommerferie, men hvis dine forældre arbejder, dine veninder er i udlandet, og du bare slapper af alene derhjemme, så kan det også blive lidt kedeligt nogle gange.

Læs også: Det kan du lave, når veninderne er på sommerferie

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ja, vi ved godt, det kan være sundt at kede sig (siger de voksne!), men vi har nu alligevel fundet ni ting, som du kan lave lige nu!

  1. Smut ned på dit lokale bibliotek og lån en bog, du længe har tænkt på at læse. Hvis du ikke aner, hvad du skal læse, så spørg en af bibliotekarerne – de er uddannet til at hjælpe dig!
  2. Fyld en balje med vand og lidt badesalt, slæb baljen med ud i haven, på altanen eller hen foran fjernsynet, og slap helt af, mens dine fødder bliver babybløde og lækre.
  3. Din makeupskuffe eller makeuppung kunne helt sikkert godt trænge til lidt kærlighed. Sorter dine ting, smid de ting ud, der er for gamle, og rengør de ting, der ser nussede ud.
  4. Smut ud i naturen og tag nogle flotte billeder, som du poster, printer, lægger filter på, indrammer eller måske bare viser dine bedsteforældre, næste gang du ser dem.
  5. Hent en meditationsapp som »Headspace« til din telefon, og prøv at meditere – du kan jo gøre det udendørs!
  6. Elsker du juice? Så skal du da opfinde din egen juice! Smid dine yndlingsfrugter og bær i juiceren eller blenderen, tilføj lidt is og et pænt sugerør, og nyd dit værk i solen.
  7. Er din telefon et værre rod? Så brug da lige lidt tid på at sortere dine apps i mapper. Skal alle dine spil ikke i én mappe? Og dine shoppingapps i anden?
  8. Smut ind på Viunge.dk og tag en masse tests – du kan for eksempel få svar på, hvilken type fastfood din far er, og hvilken Disney-serie din mor skal være med i …
  9. Pluk blomster til dit værelse eller til din mor – når du har plukket blomsterne, kan du beskære dem og sammensætte dem til en flot buket, ligesom de gør hos blomsterhandleren.

Tag testen: Hvilken serie skal du se i sommerferien?

I galleriet kan du læse om ting, du SKAL gøre i din sommerferie!

8tingduSKALgøreidinsommerferie

Der er SÅ mange nice festivaler og koncerter rundt omkring i hele landet, og det er bare en superhyggelig måde at bruge et par dage i sommerferien på – lige meget om det er med veninderne, familien eller kæresten.
Shutterstock
Ja ja, man skal huske sin skønhedssøvn og alt det der, meeeen man skal også huske at have det sjovt i sin sommerferie. Der skal bare være plads til en sleepover med veninderne, hvor der ikke bliver lukket et øje!
Shutterstock
Tag chancen, udnyt sommerfesterne og send et ekstra par søde smil og blikke efter din hotte crush, når du ser ham. Måske bliver sommerferien starten på en flirt!
Shutterstock
Hvis sommervejret bliver, som vi alle håber på, skal du selvfølgelig slikke sol – men du må ikke glemme solcremen! Det er farligt at blive skoldet, og så er det altså heller ikke den sjoveste kulør at komme med, når man skal møde veninderne eller flirten om aftenen.
Shutterstock
Har du længe drømt om at gøre et eller andet nyt og spændende? Nu har du tiden! Inviter familien eller veninderne med, og gør det til virkelighed.
Shutterstock
Har du automatiske alarmer slået til på din telefon? Slå dem FRA! Du skal selvfølgelig ikke sove hele din ferie væk, men der er jo ingen grund til at stå op midt om natten mere…
Shutterstock
Yes, nu har du endelig tid til at se den serie, du længe har tænkt på at gå i gang med. Når regnvejrsdagene kommer, er det bare med at krybe ind under dynen og nuppe en hel sæson på en dag.
Shutterstock
Om det skal være en shoppedag, bagedag, filmdag eller stranddag er lige meget – bare det bliver med dem, du elsker at være sammen med.
Shutterstock

Læs mere om

MestLæste