Vi Unge

Halvdelen af teens hader sociale medier

Af Luise Gregersen 30. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Wow, halvdelen af alle teenagere synes, at livet ville være bedre uden sociale medier. Læs her hvorfor.

Hvis du er, som teenagere er flest, så bruger du de sociale medier rigtig meget! Du følger med i, hvad dine venner laver, hvad der sker i nyhederne, og hvor i verden Niall Horan er lige nu. Men selvom de er smarte, kan de sociale medier altså også gøre dit liv ret kompliceret.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Det værste ved sociale medier

Måske er det derfor, at hele 52 procent af unge mellem 13 og 17 år ifølge en ny undersøgelse mener, at deres liv ville være bedre uden de sociale medier.
De sociale medier kan være skyld i, at mange føler sig mobbet eller holdt udenfor. Medierne kan også være skyld i stress, fordi mange, især unge, føler, at de skal leve op til de høje krav om perfektion, der er på de sociale medier.

Læs også: Sociale medier - Er du bange for at gå glip af noget?

Selv om over halvdelen af de unge, der har deltaget i undersøgelsen, altså mener, at deres liv ville være bedre uden de sociale medier, er der alligevel hele 92 procent af dem, der bruger dem. Det virker måske mærkeligt, men det skyldes altså, at det at slette sine profiler på de sociale medier i lige så høj grad kan være skyld i, at man føler sig udenfor og stresset.

De sociale medier er altså på godt og ondt en rigtig stor del af unges liv. Hvad tænker I om undersøgelsen? Tror I, at livet ville være bedre uden de sociale medier?

Detbetyderemoji-ikonerivirkeligheden

De fleste bruger den her emoji til at vise, at de er ligeglade, men faktisk skal pigen forestille en kundeservicemedarbejder! En anden teori er, at pigen hænger sammen med den emoji, som får klippet hår, og at hun her viser sin nye frisure frem.
Helt ærligt, det her må da være en mand, der laver nogle seriøst hårde armbøjninger? Nå ikke? Officielt er det faktisk en mand, der bukker som tegn på respekt.
Den her emoji skal faktisk forestille én, der savler i søvne.
Vi ved ikke, hvad vi troede, den her emoji forestillede, men det var i hvert fald ikke et navneskilt!
Vi synes nu ikke, at den her emoji ser særligt lettet ud, men den betyder altså skuffet og lettet på én og samme tid. Hmm…
Det ligner mest en halv aubergine eller en bongotromme, men faktisk er det en sød kartoffel! Hvorfor der er behøv for en sød kartoffel-emoji, forstår vi ikke helt. Især når der ikke findes en burrito-emoji!
Der har været vild debat om, hvad den her emoji betyder. Nogen mener, at den skal forestille hænder i bøn, mens andre er overbevist om, at det er en highfive. Den forestiller faktisk hænder, der beder, men den har intet at gøre med religion. Hænderne betyder nemlig undskyld!
Vi troede seriøst, at den her emoji forestillede marcipankonfekt, men det er åbenbart en japansk fiskekage. Ser man det!
Hænder i en cirkel over hovedet betyder åbenbart okay…
… Mens hænder der er krydsede betyder, at noget ikke er okay. Så fik vi det på plads!
Den her emoji ser mere vred end triumferende ud, men det er åbenbart ikke tilfældet!

MestLæste