Vi Unge

10 skøre ting, du kan lave på en søndag

Af Christine Agertoft 25. november 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Søndag behøver altså ikke være ugens nedtur og være dødkedelig. Vi har samlet ti ting, så du ikke behøver at kede dig om søndagen.

Gør dig klar til at forvandle din kedelige søndag til en fest! Her får du nemlig ti ideer til, hvad du kan lave om søndagen.

Læs også: Du ved, du keder dig når...

1. Planlæg outfits!
Det er nu du skal afprøve nye looks og planlægge, hvad du skal have på i den kommende uge. Hvis du vil have inspiration til ugens outfits, kan du jo kigge på Instagram. Hvis du er lidt i tvivl om et ouftit, kan du tage billeder af det og sende til dine veninder, så de kan give dig deres mening!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Stalk dit crush
Hvis du alligevel sidder hjemme på dit værelse og tjekker folk ud på Instagram, kan du lige finde dit crush og blive klogere på, hvem han/hun er venner med, som du kender, og hvad han/hun interesserer sig for. Næste gang du render ind i dit crush, har I helt sikkert noget at snakke om - og måske bliver det til mere.

3. Lav en skattejagt
Nej nej, ikke på den der børnefødselsdagsmåde. Du skal lave en masse ledetråde til dine veninder og sørge for, at de ikke aner, hvor de er på vej hen. Målet skal være en hyggelig café, hvor du overrasker dem, og I kan hygge med varm kakao.

4. Serie-søndag
Find en sæson af en eller anden serie på Netflix og lav en aftale med dine veninder om, at I skiftes til at invitere på serie-søndag. Søndage bliver din nye yndlingsdag, og du har fået al weekendens sladder før alle de andre.

5. Den store badedag
Det er den perfekte dag at tage i svømmehallen. Overtal familien eller din veninde, og find badedragten eller bikinien frem. Det ender altid med at blive hyggeligt - og så kan det jo være, du møder nogle nye venner.

6. Vær krea
Det er faktisk meget sejt at strikke, sy og hækle. Hvis du godt kan lide at være andeledes, så kan du lave nogle ret fine smykker, pynteting og noget unikt tøj. Din mor eller mormor kan sikkert hjælpe dig, og det kan kun blive sjovt, når momse hiver strikkepindene frem.

7. Værelse-makeover
Har de der pony-plakater bare hængt på din væg for længe? Så få dem endelig pillet ned og lav et værelse, som rent faktisk passer til dig. Du kan for eksempel bruge gamle Vi Unge-blade eller billeder af veninderne til at lave flotte kollager.

Læs også: Hvad laver drenge, når de keder sig?

8. Shop med mor
Du skal skrue helt op for charmen, hvis du skal have mor med på den, men prøv at bag en kage (og husk at ryd op efter dig, så hun ikke flipper ud) og bryg en kop kaffe. Når først hun er afslappet, kan du jo lige vise hende et par seje netshops - det kan jo føre til en lille gave til dig.

9. Nyt profilbillede

Har du længe gerne ville have et nyt profilbillede på Facebook eller et nyt billede til Instagram? Så kan du jo aftale med en veninde at i holder fotoshoot - det bliver garanteret megahyggeligt!

10. Gratis museum
Søndag er den store gratisdag på museer i hele landet. Find noget, som du godt gider, og tag med din bedstemor eller bedstefar. Bagefter kan I jo få en kop kakao og en kage, sådan som man gjorde det på bedstes tid. Tophyggeligt!

Få flere ideer her: 10 fjollede ting, du kan lave på en søndag.

I galleriet herunder kan du se 20 uundværlige hår-idéer fra stjernerne. Måske de skulle testes på sådan en dejlig søndag?

20uundværligehår-idéer

Giv håret ektra volumen ved at toupere det, inden du sætter det op i en hestehale. Krøl hestehalen med et krøllejern for at få looket.
Flet den forreste del af håret og lav et hårbånd ud af fletningen lige som Perrie Edwards.
En stram knold på toppen af hovedet er stadig supersejt. Lad dig inspirere af "Girls"-stjernen Zosia Mamet.
En fransk fletning i den ene side giver et fint og tilfældigt boheme-look.
En rodet sildebensfletning er perfekt til både hverdag og fest.
Sæt den øverste halvdel af håret fast i nakken lige som Taylor Swift. Du kan for eksempel bruge en volumenhårpude under håret for at få det til at fylde mere.
Lav en fin 1960'er frisure som Perrie ved at give håret masser af volumen med hårpudder og bukke hårspidserne opad med et krøllejern.
Lav en hestehale med den øverste del af håret og sæt den sammen med den nederste del. Husk sløjfer om hver hestehale!
Bland flere hårfarver sammen. Hvis du ikke har lyst til at farve håret, kan du bruge små, farvede extensions i din hestehale.
Lav en tilfældig knold og pynt den med en flot hårnål lige som Vanessa Hudgens. Du kan også bruge en fint spænde eller en flot elastik.
Lav en afslappet knold, formet som en halvbue - det er lettere end en almindelig knold!
Lav en sideskilning og et lidt rodet look, når du sættter en knold lavt i nakken.
Red håret i den ene side stramt tilbage og sæt det fast med hårnåle. Lav bølger i resten af håret med et krølle - eller glattejern. Det perfekte festlook!
Flet en masse totter og saml dem i en knold lige som Jennifer Lawrence.
Lav en stram fransk fletning i den ene side, så det ligner et sidecut. Kristen Stewart rocker looket!
En sporty hestehale går aldrig af mode! Lad et par totter hænge frem lige som Taylor Swift.
Lav en hestehale højt på hovedet og flet den. Lad den hænge mest til den ene side a la Katy Perry.
Har du kort hår? Prøv at sætte det frem foran ansigtet i den ene side lige som Miley - med lidt voks og lidt hårspray skal det nok blive siddende!
Vikl en rodet fletning rundt om hovedet og sæt den fast med hårnåle. Lad nogle totter hænge ned og krøl dem lidt.
Lav en fletning i den ene side og ryk derefter lidt i den, så den bliver bredere og mere rodet. Selena gør det perfekt!

MestLæste