værelse rod
Vi Unge

10 gode grunde til at rydde op

Af Line Sølvhøj Jensen 24. november 2023
Der findes faktisk nogle ret gode grunde til at rydde op på dit værelse. Vi har samlet 10 af dem her.

Okay, det er jo ikke særlig sjovt at rydde op! Men måske skulle du alligevel gøre det. Her får du ti gode og smarte grunde til at holde orden på dit værelse.

1. Jo mere rodet, der er på dit værelse, jo mere støv er der altså også, og det kan være skadeligt for dig. Hvis der er meget støvet, kan du faktisk også risikere at udvikle allergi.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Du slipper for at høre på, at din mor altid brokker sig over, at du roder.

3. Det er altså bare lettere at finde dine ting, når de ikke ligger i en kæmpe bunke, hvor alt er rodet sammen.

4. Du kan faktisk undgå at blive stresset, hvis du rydder op på dit værelse. Det fysiske rod kan nemlig medføre, at du føler dig rodet inden i også, og så kan du få stress.

5. Du risikerer ikke, at du ikke må tage vennerne eller måske din kæreste med hjem, fordi der roder på dit værelse.

6. Hvis du får ryddet op på dit værelse og smidt nogle ting ud, så er der plads til, at du kan få nogle nye, fine ting til værelset.

7. Du får mere energi af at være et sted, hvor der er rent og rart at være, og på den måde kan du måske lettere overskue nogle andre ting og de kedelige lektier.

8. Når du først har ryddet op, så er det jo gjort, og så skal du ikke længere tænke på det.

9. Du sover dårligere, når der er rodet. Din hjerne registrerer nemlig rodet, og det kan gøre, at du sover uroligt og forstyrret.

10. Støv og et dårligt indeklima kan faktisk gøre, at du får hovedpine, føler dig ukoncentreret og kan få infektionssygdomme.