Det er aften, du har lige haft et gigantisk skænderi med din veninde, og nu er du på vej i seng, selv om vreden stadig bobler rundt i kroppen på dig. STOP!

Det er en virkelig dårlig idé at gå i seng, når du for eksempel har haft et skænderi med din veninde, mor eller kæreste, eller hvis du har oplevet noget andet ubehageligt.

Læs også: Skræmmende afsløring til dig, der elsker at sove i din seng

For selv om man måske skulle tro, at en god nats søvn vil få de ubehagelige følelser til at forsvinde, så hjælper det faktisk ikke at sove på det. Det har nærmere den modsatte effekt. Det viser et nyt studie, som forskere fra USA og Kina står bag, skriver videnskab.dk.

Vores hjerner fungerer ifølge dem på en måde, der gør, at man lettest kan ignorere en ubehagelig oplevelse, lige efter den er sket, end man kan, når man først har sovet på det. Når man falder i søvn, sætter mindet sig nemlig fast i ens hukommelse, og så bliver det sværere at ignorere det.

Læs også: Kan du ikke falde i søvn?

Men hvad skal man så gøre, hvis man lige har oplevet noget ubehageligt og egentlig er på vej i seng? Det ved forskerne ikke helt endnu, for på et eller andet tidspunkt bliver man jo nødt til at gå i seng og sove!

Meeen … Måske er det bedst at vente en time eller to med at gå i seng, hvis man lige har haft et stort skænderi med sin kæreste eller veninde – bare for at være på den sikre side? 

Uanset hvad er søvn altså virkelig vigtigt for dig. Læs 10 facts om søvn lige her: 

10 seje facts om søvn