Rigtig mange piger går rundt og er kede af deres krop og har problemer med lav selvtillid. Har du det også sådan nogle gange? Det er virkelig ærgerligt, for din krop er jo megasej og supersmuk, præcis som den er!

Derfor skal du elske din krop

Hvis du kan lære at elske din krop, så vil du opleve, at du får meget bedre selvtillid og en rigtig fin udstråling. Din krop kan så mange vilde ting, og den fortjener, at du viser den respekt og kærlighed. Kroppe kommer i alle størrelser og faconer, og der findes ikke kun én måde at være smuk på - husk det!
 

Forestil dig …

… at det er din søster eller veninde, du kigger på, når du ser dig selv i spejlet. Kunne du finde på at tale grimt til dem? Tænk på din krop som en rigtig god ven, du skal passe på og pleje - ikke hade på og være destruktiv overfor. Giv dig selv en krammer, og gør noget godt for din krop.

Læs også: Derfor hader jeg min krop
 

Undgå at sammenligne

Du kan nemt komme til at sammenligne dig selv med dine veninder, som, du synes, er vildt flotte - men husk, at de helt sikkert også har usikkerheder omkring deres krop! Ingen er perfekte - hverken dem eller dig, og det er også helt okay. Det samme gælder modeller og Hollywood-stjerner. Her er det også vigtigt at huske, at de er blevet stylet med masser af makeup og nice tøj, professionelle fotografer og Photoshop til at hjælpe dem på vej.
 

Fokusér på det positive

Prøv at fokusere på de ting, som du bedst kan lide ved din krop. Synes du for eksempel, du har rigtig pæne arme, kan du tage en fin ærmeløs top på, smøre armene ind i bodylotion og have det godt med, at du viser dem frem. Sæt pris på de ting, du er glad for, i stedet for at ærgre dig over det, du ikke kan lide.
 

Din krop ændrer sig

Når du er i puberteten, ændrer din krop sig hele tiden. Det er helt normalt at skifte meget i vægt og kropsfacon, og selvom du måske synes, der er noget ved din krop, som virker underligt, grimt eller "forkert" lige nu, så bliver det ikke ved på den måde. Din krop er først nogenlunde færdigudviklet, når du er 21 år, så brug ikke din energi på at være træt af ting, som alligevel er midt i at ændre sig.

Læs også: Hvad sker der for din krop i puberteten?
 

Brug din krop

Få optur over alle de ting, din krop kan udrette. Dyrk motion, gå ture, tag cyklen, dans rundt på værelset og mærk, hvor lækkert det er at være i din krop. Du kan også prøve at dyrke noget yoga eller pilates og finde en ro i din krop på den måde. Elsk, at der er så mange ting, du kan gøre med din krop.

Læs også: Hvad er en sund krop?
 

Prøv at tænke anderledes

Livet er for kort til negative tanker. De ændrer nemlig ingenting ud over at gøre dig mere ked af det. Og det er da for surt! Hvis der virkelig er noget ved din krop, du bare hader, så kan du prøve på at ændre det, og hvis du ikke kan ændre det, så gælder det om at acceptere din krop, som den er. Accept, forståelse og kærlighed til din krop er vejen frem. Så på med det gode humør - din krop er jo for nice!

I galleriet får du gode idéer til at forkæle dig selv og din krop: 

Guide: Forkæl dig selv